in

10 гениални съвета за пътуване с деца

Деца пътуване

Въпреки че пътуването с деца е доста предизвикателно, създаването на спомени със семейството определено си струва всички усилия и неудобства по време на пътуването.

Има неща, които можете да направите, за да направите пътуването с деца доста по-лесно:

1. Не взимайте твърде много багаж

Правилното опаковане на багажа, както и ограничаването до най-нужното, е от ключово значение за по-лекото преминаване на пътуването. Не забравяйте, че във всеки момент може да се наложи да носите и дете на ръце, освен целия багаж, така че се ограничете до най-необходимото.

Добре е да имате само малка чанта с телефон, пари и документи, както и чанта с детските неща. Всичко останало сложете в куфар, като чекиран багаж.

2. Проверете всичко два пъти

Когато пътувате с деца има неща, които определено не бива да забравяте. Въпреки че по време на подготовката за пътуване обикновено е пълна лудница, не бива да забравяте нищо важно, така че проверете всичко поне два пъти. Най-важното е да вземете документите и нещата, които няма от къде да купите. Проверката на багажа ще ви осигури доста спокойствие.

3. Вземете нови играчки

За да бъдат децата спокойни по време на пътя, трябва да се занимават с нещо. Най-ефективното нещо за такива поводи са новите играчки. Когато вземете играчки, които не са познати и децата виждат за първи път, ще задържат вниманието им доста по-дълго.

4. Нагласете режима така, че децата да заспят по време на пътя

Безспорно най-добрият вариант е децата да спят по време на пътя или поне през по-голямата част от времето. Опитайте да нагласите нещата така, че децата да се изморят преди това, дори ако се наложи да пропуснете един сън, за да бъдат достатъчно изморени, когато се качите на самолета.

5. Възползвайте се от таблета и телефона

Макар че не е най-доброто нещо, с което могат да се занимават, няма нищо лошо в това да се възползвате от наличието на телефон и таблет по време на полета. Можете да пуснете някакво детско филмче или някаква игра, с която да запълните времето.

6. Задължително носете количка

Дори детенцето ви вече да може да ходи, ако е малко, добре е да носите количката със себе си. Цялото тичане по летищата ще се случи много по-лесно, ако разполагате с бебешка количка.

7. Възползвайте се от помощта, която ви предлагат

Повечето хора около вас в самолета, както и стюардесите и персонала, ще ви предлагат помощ, когато видят, че сте с дете. Вместо да се правите на супергерои и да мислите, че можете да се справите с всичко сами, приемете помощта, която ви се предлага.

8. Запасете се със солети, зръчно и други подобни храни

За да избегнете проблеми с ушите при дечицата, трябва да ги накарате да дъвчат нещо. Добре е да имате много солети и зрънчо подръка. Освен че ще предпазите ушите им, това ще занимава децата по време на пътя и няма да мрънкат толкова много.

9. Обръщайте им внимание

Не забравяйте, че все пак идеята на семейната ваканция е да прекарате време с децата си. Вместо да скролвате във фейсбук или да четете книга, играйте на някакви игри, говорете си и се забавлявайте заедно.

10. Отпуснете се

Не забравяйте, че ако вие сте изнервени, децата също ще се изнервят. Опитайте максимално много да се отпуснете и да се наслаждавате на времето, което прекарвате заедно.

Loading

  • Какви са вашите трикове за пътуване с деца?

    • Телефон и таблет
    • Голямо количество солети и бисквити
    • Нови играчки

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

шанел

Коко Шанел – от приюта до световния подиум

Вода

Колко вода на ден трябва да пиете според учените