in

СмяхСмях СладкоСладко

10 гениални скривалища за вашите ценности

крадци, крадец, кражба

Всеки от нас има ценности в дома си, които иска да скрие на сигурно място. Заплахата от крадци дебне винаги, затова е важно да имате скривалища за ценните неща. Вижте няколко идеи за места, на които можете да приберете най-ценните си предмети, кеш пари или други важни ценности:

1. Чекмедже с фалшиво дъно

Ако някое от чекмеджетата ви е по-дълбоко, може да поставите фалшива дървена лента по средата и да скриете ценните си неща отдолу. Така ще създадете илюзията, че всъщност чекмеджето не е толкова дълбоко, а отгоре си подредете предмети, които по принцип бихте сложили на това място.

2. Санитарната кутия на водомера

Може да ви звучи странно, но това е място, което крадците е малко вероятно да проверят. Може да си обособите кутия или някакъв плик, в който да си сложите ценни неща, и да ги поставите там, като се опитайте да ги прикриете.

3. В детската стая

Крадците не обичат да си губят времето и да ровят в детската стая, където е пълно с играчки и безполезни според тях неща. Трябва обаче да внимавате и да скриете вашите ценности на място, на което детето ви няма да ги намери.

4. Под кухнята

Цокълът е подходящо място за скривалище на ценни предмети, тъй като там е празно пространство. В повечето случаи цокълът е в тон с подовата настилка. Ако обаче пералнята или друг уред се развали, трябва да ги преместите, тъй като има вероятност майсторът да махне лайсната.

5. В подгъва на пердетата

Това е наистина рядко срещано скривалище, но много хитро. Подгъвите на пердетата обикновено са по-големи и остава малко разстояние, в което можете да сложите сгънати пари или по-малко обемни бижута.

6. В долната част на хладилника

Повечето хладилници и съдомиялни машини имат решетка в най-долната си част, която се отваря отпред. Зад нея определено е много тайно място за съхранение. Колко крадци ще тръгнат да чистят намотките на вашия хладилник? Преди обаче да поставите каквото и да било там, надникнете вътре и вижте къде са намотките. При някои модели има риск да блокирате въздушния поток, а това може да повреди хладилника.

7. В някоя дреха в гардероба ви

Почти няма шанс крадците да започнат да преравят всички джобове на дрехите ви в гардероба. Може да си набележите определена дреха, която не носите, и там да сложите пари или друга ценност.

8. Таен шкаф зад телевизора

Ако телевизорът ви е закачен на стойка на стената, зад него може да си направите таен шкаф, в който да съхранявате ценности. Надали някой би тръгнал да сваля телевизора. Крадците имат ограничено време и обикновено търсят на най-типичните за ценности места.

9. В мебел

Ако тепърва обзавеждате дома си и правите мебели по поръчка, може да вградите тайно скривалище в дивана, някой шкаф или нощното ви шкафче. Най-добрият вариант е тайният шкаф да бъде отстрани или в задната част, където по принцип няма нищо.

10. В кутия или буркан за подправки

Кухненските шкафове също не са сред най-често претърсваните места от крадците, но не е изключено и там да погледнат ако не открият нищо друго. В шкафа, в който седят подправките ви, може да обособите една кутия, в която да си сложите ценните неща. Тя трябва да изглежда по същия начин като останалите и да не се отличава от тях.

Loading

  • Държите ли ценни неща в дома си?

    The treasure chest and a Golden key. Jewelry, rings, chains, pendants, earrings, bracelets.
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

13

Необикновената сила на числото 13

Аромат

8 аромата, които могат да ви направят по-щастливи