in

10 гениални скривалища за вашите ценности

крадци, крадец, кражба

Всеки от нас има ценности в дома си, които иска да скрие на сигурно място. Заплахата от крадци дебне винаги, затова е важно да имате скривалища за ценните неща. Вижте няколко идеи за места, на които можете да приберете най-ценните си предмети, кеш пари или други важни ценности:

1. Чекмедже с фалшиво дъно

Ако някое от чекмеджетата ви е по-дълбоко, може да поставите фалшива дървена лента по средата и да скриете ценните си неща отдолу. Така ще създадете илюзията, че всъщност чекмеджето не е толкова дълбоко, а отгоре си подредете предмети, които по принцип бихте сложили на това място.

2. Санитарната кутия на водомера

Може да ви звучи странно, но това е място, което крадците е малко вероятно да проверят. Може да си обособите кутия или някакъв плик, в който да си сложите ценни неща, и да ги поставите там, като се опитайте да ги прикриете.

3. В детската стая

Крадците не обичат да си губят времето и да ровят в детската стая, където е пълно с играчки и безполезни според тях неща. Трябва обаче да внимавате и да скриете вашите ценности на място, на което детето ви няма да ги намери.

4. Под кухнята

Цокълът е подходящо място за скривалище на ценни предмети, тъй като там е празно пространство. В повечето случаи цокълът е в тон с подовата настилка. Ако обаче пералнята или друг уред се развали, трябва да ги преместите, тъй като има вероятност майсторът да махне лайсната.

5. В подгъва на пердетата

Това е наистина рядко срещано скривалище, но много хитро. Подгъвите на пердетата обикновено са по-големи и остава малко разстояние, в което можете да сложите сгънати пари или по-малко обемни бижута.

6. В долната част на хладилника

Повечето хладилници и съдомиялни машини имат решетка в най-долната си част, която се отваря отпред. Зад нея определено е много тайно място за съхранение. Колко крадци ще тръгнат да чистят намотките на вашия хладилник? Преди обаче да поставите каквото и да било там, надникнете вътре и вижте къде са намотките. При някои модели има риск да блокирате въздушния поток, а това може да повреди хладилника.

7. В някоя дреха в гардероба ви

Почти няма шанс крадците да започнат да преравят всички джобове на дрехите ви в гардероба. Може да си набележите определена дреха, която не носите, и там да сложите пари или друга ценност.

8. Таен шкаф зад телевизора

Ако телевизорът ви е закачен на стойка на стената, зад него може да си направите таен шкаф, в който да съхранявате ценности. Надали някой би тръгнал да сваля телевизора. Крадците имат ограничено време и обикновено търсят на най-типичните за ценности места.

9. В мебел

Ако тепърва обзавеждате дома си и правите мебели по поръчка, може да вградите тайно скривалище в дивана, някой шкаф или нощното ви шкафче. Най-добрият вариант е тайният шкаф да бъде отстрани или в задната част, където по принцип няма нищо.

10. В кутия или буркан за подправки

Кухненските шкафове също не са сред най-често претърсваните места от крадците, но не е изключено и там да погледнат ако не открият нищо друго. В шкафа, в който седят подправките ви, може да обособите една кутия, в която да си сложите ценните неща. Тя трябва да изглежда по същия начин като останалите и да не се отличава от тях.

  • Държите ли ценни неща в дома си?

    The treasure chest and a Golden key. Jewelry, rings, chains, pendants, earrings, bracelets.
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

13

Необикновената сила на числото 13

Аромат

8 аромата, които могат да ви направят по-щастливи