in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов СладкоСладко ОМГОМГ

Шест (не)обикновени води за отслабване

Ако се борите с излишни килограми, знаете колко е уморителна тази битка – от интензивни упражнения във фитнеса до изтощителни диети, които ви лишават от любими храни. Въпреки тези титанични усилия, много често стрелката на кантара не помръдва надолу и това е!

Експерти съветват, че една най-обикновена вода може да помогне в тази неравна битка. Всъщност не съвсем обикновена, а детоксикираща! Тази „вълшебна“ вода се приготвя от най-обикновени съставки, които можете да намерите лесно в магазина, при това на поносими цени. Ето 6 детоксикиращи води, които могат да ви помогнат в битката с килограмите:

 

1. Вода от кимион

Кимионът, освен че е вкусна добавка към бабините кюфтета, е известен с многобройните си ползи. Една от тях е високото съдържание на антиоксиданти, които чистят токсините от тялото и така ни поддържат здрави. Той също е добър за храносмилането и подпомага поддържането на добър метаболизъм, който от своя страна е решаващ за лесната загуба на тегло.

За да си приготвите кимионова вода, накиснете няколко чаени лъжички кимион през нощта и ще имате готова напитка за сутринта. За по-голям ефект, можете да стриете леко кимионовите семенца, за да се разчупят и да пуснат повече активно вещество.

 

2. Вода от копър

Често използваме копър при всекидневното готвене. Но освен приятният аромат, който тази подправка добавя към граха, таратора и рибата, тя има и много ползи, за които дори не подозираме. Копърът помага за ускоряване на метаболизма, за потискане на глада, за изгонване на токсините от тялото. И трите водят до резултата, за който мечтаете – загуба на килограми.

За да си приготвите вода от копър, накиснете 1 кафяна лъжичка семена във вода през нощта и на сутринта ще имате готова напитка.

 

3. Воден микс от краставица, лимон и мента

Всяка от тези съставки има различни ползи за здравето. Но смесени, те помагат и да свалите килограми. За да получите тази вода, нарежете на тънко парчета краставица, добавете ситно нарязани ментови листа и оставете във вода за една нощ. На сутринта прецедете тази вода и добавете половин лимон и ще получите чудесна напитка за прогонване на токсините, която ще помогне в битката с килограмите.

 

4. Джинджифилова вода

Много от нас използват джинджифила като добавка към чай, или като подправка при приготвянето на леща или супи. Ще се изненадате обаче, че този екзотичен корен от Изтока има и неподозирани качества – от това да спре позиви за повръщане сутрин при бременните, до регулиране на кръвната захар и високия холестерол. Това го прави сред предпочитаните добавки в борбата с килограмите.

За да приготвите джинджифилова вода, сварете няколко парчета джинджифил и минути по-късно ще имате чудесна напитка. Ако нямате суров корен, можете да залеете 1 чаена лъжичка джинджифил на прах, а после да прецедите.

 

5. Вода от алое вера

Мнозина са чували за медицинските ползи от алоето. То подпомага растежа на косата, овлажнява и омекотява кожата. Малцина знаят обаче, че това екзотично растение може да помогне и за битката срещу излишните килограми. За да се възползвате от това свойство, можете просто да пиете вода с алое. Отчупете парче от растението и го залейте с вода. На другата сутрин, ще имате вълшебната вода. За да премахнете леко горчивия вкус, можете да добавите малко мед.

 

6. Вода от чиа и лимон

Добре известно е, че лимоновата вода действа добре на организма. Тя не само засилва метаболизма, но и е идеална за стимулиране на производството на антиоксиданти. Неслучайно първото нещо, което много хора приемат сутрин, е чаша лимонов сок с топла вода. Сега можете да добавите към този вътрешен „лимонов душ“ и вода от чия. Накиснете семена от чия през нощта. Добавете тази вода към изцедения лимон сутринта и ще получите чудесна вода с двойно действие.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

6 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Хоакин Финикс – Жокера, за който знаем твърде малко

Тест: Трябва ли да започнете да живеете по-здравословно?