in

Трябва ли да възпитаваме децата с бой

Много родители смятат, че боят е добър възпитателен метод, както и крясъците и заплахите. Шамарът е най-лесният начин за справяне с всяка проблемна ситуация, но дали е най-ефективният и добрият метод за детето?

Голяма част от нашето поколение е възпитавано по този начин и много родители са на мнение, че след като те са възпитавани с бой и са станали хора, и с децата им ще се случи същото нещо. Това обаче далеч не е така, тъй като времената се променят, а поведението и разбирането на децата за света е далеч по-различно от това на предишните поколения. Агресивното поведение от страна на родителите поражда само и единствено агресивно поведение в детето. В дългосрочен план това ще се отрази негативно на развитието му. Когато едно дете вижда и приема, че боят е средство, в бъдеще той ще се превърне в средство и за него.

Боят има отрицателно влияние и върху самочувствието на децата. Те се отнасят с останалите хора така, както се отнасят с тях. И колкото по-рано осъзнаем това като родители, толкова по-добре за децата ни. На едно дете му е нужно най-вече любов. Когато то получава обич и разбиране вкъщи, детето се отнася добре и с хората навън.

Много често сме изнервени и стресирани в работата си и това нарушава семейния уют. Децата нямат вина за нашите проблеми и колкото и напрегнати да се чувстваме на работа, когато се приберем вкъщи, трябва да оставим тези проблеми навън и да обърнем внимание на най-важните същества в живота ни.

Ако искаме да възпитаме добри и умни деца, трябва да подхождаме с много търпение и разбиране към тях. Детето трябва да се третира като човек, да му се обяснява всичко с много търпение и да се чувства обичано от мама и тате. Повишаването на тон и нервните изблици не водят до нищо добро, а дори в много случаи до по-голяма съпротива и упорство негова страна.

В следващи статии ще ви запознаем с няколко техники за възпитание и с това как да подходим към децата си, когато не слушат и как да ги накараме да ни чуят.28

Loading

  • Смятате ли, че боят е ефективна възпитателна мярка?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 лесни трика за щастие

Как да защитим детската кожа от слънцето