in

ЕхаЕха СладкоСладко ЛюбовЛюбов ОМГОМГ ЯдосанЯдосан

Топ 5 рецепти за коктейли с уиски

Уискито се получава при дестилация на пшеница, ръж или ечемик. Ако е направено от царевица, се нарича бърбън. Повечето хора обичат да пият чисто уиски, но някои коктейли с популярната алкохолна напитка изобщо не са за изпускане. То се съчетава чудесно с подправки и плодове, горчиви ликьори, богати и кремообразни напитки. Вижте 5 от най-популярните рецепти с уиски, които можете да си приготвите вкъщи и да се насладите на съботната вечер.

1. Manhattan

Манхатън е класически коктейл, който се приготвя с уиски и сладък вермут. Оригиналната рецепта е с ръжено уиски, което е пиперливо и сухо, но можете да използвате и бърбън. В шейкър сложете натрошен лед и добавете 75 мл. уиски и 30 мл. сладък вермут. Разклатете добре и изсипете в коктейлна чаша. За украса добавете резен портокал или коктейлна череша.

2. Old Fashioned

Рецептата за този старомоден коктейл се преписва на барман от Кентъки, който в началото на 20-ти век приготвял напитката за полковник Джеймс Пепър, известен дестилатор на бърбрн. Необходимите продукти са 50 мл. бърбън, 25 мл. ангостура битер, 1 ч.л. захарен сироп, който може да се замени с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. вода. В чаша за уиски се смесват продуктите, като се разбъркват хубаво. Може да украсите коктейла с портокалова кора или коктейлни череши.

3. Ирландско кафе с уиски

Този коктейл е подходящ за студените зимни дни и много приятен. Приготвя се с 50 мл. кафе еспресо, 100 мл. уиски и 30 г. бита сметана. Във висока чаша наливате първо уискито, след това кафето и отгоре битата сметана. За украса може да поръсите шоколадови стърготини.

4. New York

Ню Йорк е популярен коктейл с уиски, който е по-сладък. В шейкър изсипете 60 мл. уиски, 25 мл. сок от лайм и 15 мл. захарен сироп. Разбийте добре и изсипете в чаша за уиски. Добавете лед и 1 ч.л. гренадин. Украсете с кори от портокал или коктейлна черешка.

5. Whiskey on the Rock

Това е най-лесният и класически коктейл с уиски. Напълнете часа за уиски с лед и добавете 50 мл. уиски и 1 с.л. лимонов сок. За по-интересен и различен вкус добавете няколко стръкчета розмарин.

Loading

  • Сладки или солени коктейли предпочитате?

    • Сладки
    • Солени

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Оголеният нерв на ежедневието, което ни притиска в „Прекалено шумна самота“

Снимка: yves__saint_laurent/instagram

7 начина, по които Ив Сен Лоран промени модата завинаги