in

ЛюбовЛюбов

Топ 5 рецепти за коктейли с водка

Водката е алкохол, който може да се пие с почти всичко. Разнообразието от вкусове, което може да предложи тази напитка, е толкова голямо, че всеки ще успее да открие своя любим начин да пие водка. Ние ви предлагаме рецепти за 5-те най-популярни коктейла с водка, които можете да си направите сами.

 

Секс на плажа

Това е един от най-поръчваните коктейли в света. Приготвя се с водка, ликьор, сок от ананас и сок от червена боровинка. Във висока чаша сложете няколко кубчета лед, 50 мл. водка, 25 мл. ликьор от праскови, 75 мл. сок от портокал или ананас и 75 мл. сок от червена боровинка. Може да украсите с резенче лайм или портокал и коктейлна черешка.

 

Космополитън

Този коктейл винаги ще бъде на мода. Любимата напитка на момичетата от Сексът и градът е изключително свежа и приятна. Рецептата включва 40 мл. водка, 15 мл. коантро, 15 мл. лимонов сок, 30 мл. сок от боровинки. Разбийте добре съставките в шейкър и сервирайте в чаша за мартини. Може да украсите с тънки ивици лимонова кора.

 

Блъди Мери

Блъди Мери е най-известният коктейл с водка. Необходимите продукти са 60 мл. водка, 100 мл. доматен сок, 1 ч.л. сок от лимон, 4 капки сос Уорчестър, 2 капки сос Табаско, черен пипер, сол на вкус и лед. Разбойте добре продуктите в шейкър и сервирайте коктейла във висока чаша. Може да украсите с чери домат, резен лайм, маслини или стръкче целина.

 

Оргазъм

Името на този коктейл не е случайно. Комбинацията от водка и ликьор и сметана е истинска наслада за сетивата. Коктейлът се приготвя с 15 мл. водка, 15 мл. ликьор какао, 15 мл. амарето, 15 мл. трипъл сек, 30 мл. течна сметана. Разбийте продуктите в шейкър с лед и сервирайте в чаша за маргарита или мартини.

 

Камикадзе

Този коктейл е изключително свеж и лесен за приготвяте. Необходими са ви 40 мл. водка, 25 мл. трипъл сек и 25 мл. сок от лайм. Разбивате всичко в шейкър, пълен с лед и изсипвате в чаша за мартини. Може да украсите с резенче лимон или лайм.

Loading

  • Кой е вашият любим коктейл с водка?

    Alcoholic cocktail
    • Секс на плажа
    • Космополитън
    • Блъди Мери
    • Оргазъм
    • Камикадзе
    • Друг

КАКВО МИСЛИШ?

4 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 билки за спокоен сън

Кои плодове съдържат най-малко захар