in

Тирамису в чаша

Тирамису в чаша

Тирамисуто е най-популярният италиански десерт. Приготвя се с бишкоти, напоени с кафе, и крем от маскарпоне и белтъци. Отгоре се поръсва с какао на прах и готово.

Този сладкиш е разпространен както в цяла Италия, така и в целия свят.

Тирамисуто всъщност е сладкиш, създаден сравнително скоро. Има различни предположения за това чие дело е тирамисуто.

Обикновено се приготвя в кръгла форма за торта, но има и по-удобен вариант- в чашки. По този начин десертът се сервира по-лесно:

Необходими продукти:

  • 240 мл сварено кафе
  • 18-20 бишкоти
  • 2 с.л. ликьор с вкус по избор
  • 5 яйца
  • 6 с.л. захар
  • какао на прах

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците.

Сложете белтъците в чиста и суха купа и ги разбийте с миксер, на сняг.

Жълтъците разбийте със захарта, с помощта на лъжица. Добавете маскарпонето и разбийте до получаване на гладка смес. Важно е да не използвате мискер, за да не се загуби обема на сместа.

Постепенно смесете двата крема, като добавяте по няколко лъжици от белтъците към сместа с жълтъци. Ако ги смесите наведнъж, отново има опасност да загубите обема на крема.

Подгответе 6 чашки, в които ще редите сладкиша.

Натрошете бишкотите на половинки, за да се събират в чашите.

Наредете един ред бишкоти, напоени с кафе, след това крем. Продължете да редите по същия начин, като завършите с крем.

Подредете чашите с тирамису на студено място, извън хладилника, за една нощ.

След това вече можете да ги наредите в хладилника.

Можете да украсите чашките тирамису с плодове по избор.

Loading

  • Обичате ли тирамису?

    Тирамису
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Джесика Частейн

6 от най-добрите филми с Джесика Частейн

Падането на режима на Чаушеско през очите на 17-годишно момче