in

ЕхаЕха СладкоСладко ЛюбовЛюбов

Тайният бутон на iPhone

iPhone

Въпреки че телефоните на Apple са едни от най-използваните, имат функционалности, за които потребителите не знаят.

Оказва се, че има скрит бутон, разположен в задната част на телефона, за който хората научиха от видео в TikTok. Видеото има повече от половин милион гледания и няколко хиляди коментара от потребители, които са много шокирани от наличието на такъв таен бутон.

@ellyawesometech Back Tap is an insane hidden iPhone feature! 🤭😳 #iphonetips #iphonetricks #apple #techtok #tech #ellyawesome ♬ original sound – ellyawesometech

Опцията за използване на този бутон съществува от години. Функцията, наречена Back Tap, всъщност е в телефона като „функция за достъпност“, а целта ѝ е хората да имат повече контрол върху телефона си.

Всъщност така нареченият „бутон“ представлява докосване на гърба на телефона 2 или 3 пъти, по-скоро потупване в областта на логото. Тази функция трябва да бъде активирана от настройките, а след това може да се използва за почти всичко, което телефонът може да прави. Чрез тайния бутон можете да отваряте приложения, да правите снимки, да включвате фенерчето и т.н.

Всеки притежател на iPhone ли може да се възползва от тази функция?

iPhone функция

За да се възползвате от тази функция на телефона си, е нужно единствено да имате сравнително нов iPhone, който е с iOS 14. Тази версия на софтуера излезе през септември 2020г.

Активирането на бутона е много лесно. Трябва да отворите „Настройки“, след това да отидете в „Достъпност“, след което има опция „Докосване“ и избирате „Back Tap“. След като сте отворили „Back Tap“, имате възможността да изберете дали да потупвате бутона 2 или 3 пъти. След тази настройка ще се появи дълъг списък с различни функции, за които можете да използвате тайния бутон.

Идеята на тази функция на iPhone е потребителите да бъдат максимално улеснени и да могат да използват телефона си само с едно докосване.

За да се възползвате максимално от тази функция на телефона, можете да използвате приложението Shortcuts на Apple, което ще ви даде възможността да правите и по-сложни неща с докосването на логото.

Можете да направите преки пътища с помощта на това приложение, които ще ви позволят да използвате навигацията на телефона, да изпращате СМС-и и дори да отваряте приложение „Музика“ чрез потупване на логото на гърба на телефона.

Въпреки че „Back Tap“ се описва като бутон от потребителите, всъщност изобщо не е бутон. За тази функция се използват хардуерни сензори и интелигентен софтуер.

Loading

  • Какъв телефон използвате?

    • Телефон Андроид
      С Android
    • IPhone
      С iOS

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

гнева

9 начина да овладеете гнева си

Омега-3 и омега-6

6 храни, богати на омега-6 мастни киселини