in

Тайните за красота на китайките

Китайки

Жените от Китай са прекрасни! Безупречна кожа, идеално права черна коса и красиви черти на лицето. Няма как да не ни е интересно какви са тайните им за красота.

Въпреки че генетиката е много важна, няма как красотата им да се дължи само на това, особено безупречната им кожа. Грижата за кожата е неизменна част от ежедневието на китайките, а повечето от тях използват само естествени продукти. Тайните им се предават от поколение на поколение…

1. Регенерация на кожата

Маска за лице

За подмладяване на кожата китайките използват перлен прах. Правят си маска за сияеща кожа, като смесват перлен прах с мед и яйчен жълтък. Тази смес се нанася върху лицето, намалява възпалението, успокоява кожните раздразнения и стимулира регенерацията.

Перленият прах може да се намери в магазините, а можете да използвате и готови маски за лице с тази съставка.

2. Подмладяване на кожата

Зелен чай

Всъщност китайците като цяло изглеждат по-млади, отколкото са. Тайната е много проста- пият много зелен чай.

Зеленият чай има хиляди ползи за здравето- подпомага отслабването, има силни антиоксидантни свойства, укрепва имунната система и осигурява дълголетие. Освен това забавя процеса на стареене на кожата.

3. Гладка и блестяща кожа

Кожа

Характерно за китайките е, че кожата им прилича на порцеланова. Толкова е гладка и блестяща, че чак изглежда нереално. За да постигнат този блясък, китайките използват паста от билки. Ако и вие искате гладка и блестяща кожа, можете да нанасяте паста от листа от мента върху лицето си, за мигновено освежаване на кожата.

4. Естествени тонери

Оризова вода

За тонизиране на кожата и изравняване на тена, китайките използват оризова вода. Можете лесно да си направите оризова вода вкъщи, като накиснете малко ориз в една купичка вода. Разбъркайте добре, за да може цялото нишесте да попадне във водата. Оризовата вода може да се съхранява 3-4 дни в хладилника и се нанася на лицето с памучен тампон. Това е един от най-евтините козметични продукти, които можете да използвате.

5. Намаляване на бръчките

Китайка

Вероятно ви е направило впечатление, че китайките имат много еластична кожа и получават бръчки на доста късна възраст. За да постигнат това, те си правят маски за лице от яйчен белтък. Това поддържа кожата на лицето блестяща и опъната. Яйчният белтък има стягащо действие и ще направи дори бръчките, които вече имате, по-малко видими.

6. Справяне с подпухналото лице

Масаж лице

Едно от нещата, в които китайците силно вярват, е силата на масажите. Те си правят масажи за справяне с различни проблеми, а масажите на лицето са доста популярни в китайската култура за намаляване на подпухналостта и насърчаване на регенерацията на клетките.

Китайките никога не правят обикновен масаж в зоната около очите. За там се използва ролер за лице или се използват безименните пръсти, за да не се прилага прекалено голям натиск. Кожата там е много деликатна и ако се натиска и дърпа прекалено силно, ще се получат повече бръчки.

Има няколко неща, които трябва да знаете, преди да започнете да следвате тези съвети за грижа за кожата:

  • Винаги правете тест, преди да нанесете нещо върху лицето си. За да видите как ще реагира тялото ви, нанесете малко от продукта в сгъвката на лакътя. Ако кожата ви не реагира, можете спокойно да го нанесете и върху лицето си.
  • Масажите и процедурите за лице имат ефект, когато се правят периодично, така че бъдете постоянни.
  • Внимавайте с какво се храните. Не забравяйте, че е изключително важно да приемате достатъчно витамини и минерали, за да изглеждате добре. Процедурите и козметичните продукти не са достатъчни, ако не консумирате здравословна храна.
  • Едно от най-важните условия за чиста и красива кожа е редовната детоксикация на организма.

Loading

  • Ще опитате ли триковете на китайките за красива кожа?

    Китайка
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Закуска

Защо закуската е най-важното хранене за деня?

торнадо

Любопитни факти за торнадото