in

Тайните за красота на звездите

Красота звезди
Снимки: Instagram

Когато си представяме как знаменитостите се грижат за косата и кожата си, веднага в съзнанието ни излизат скъпи продукти и екстравагантни процедури. Това обаче не е вярно. Истината е, че звездите обожават домашно приготвените маски за лице и коса, обичат да използват различни трикове и в никакъв случай не вярват, че най-скъпите продукти са най-добрите.

Вижте как знаменитостите се грижат за красотата си. Може да спестите много пари, ако откраднете някоя идея от тях.

Приянка Чопра

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Priyanka Chopra (@hot._priyanka)

За да освежи изморената кожа и да озари тена си, Приянка използва лесна маска за лице, която има само 3 съставки. Маската, която Чопра обожава да нанася на лицето си, се състои от 1 супена лъжица кисело мляко, ¼ ч.л. куркума на прах и ½ ч.л. мед.

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която осигурява нежно ексфолиране на кожата, като разтваря мъртвите кожни клетки. Антиоксидантните и противовъзпалителните компоненти на куркумата пък осигуряват естествен блясък на кожата. Медът я подхранва и хидратира.

Имайки предвид екзотичната красота и безупречната кожа на актрисата, струва си да опитате нейната маска за лице.

Кристен Бел

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kristen bell (@kristenanniebell)

Кристен Бел знае колко важно е ексфолирането на кожата, но предпочита сама да си прави скрабта за тяло. Тя комбинира 3 супени лъжици зехтин, ½ чаша захар и 2 супени лъжици органичен мед.

Медът е изключително успокояващ и има антибактериални свойства, така че е чудесен за справяне с акне или екзема, а пък зехтинът успокоява раздразнената кожа и я хидратира в дълбочина.

Захарта от друга страна е естествен източник на гликолова киселина, която насърчава клетъчния обмен. По-добре е да използвате кафява захар, тъй като е по-нежна.

Зоуи Салдана

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zoe Saldana (@zoesaldana)

Ако имате суха коса, като актрисата Зоуи Салдана, можете да опитате нейната домашна маска с майонеза.

Процедурата е много лесна. Трябва да намокрите косата си, след което да нанесете майонеза по цялата дължина. След това слагате шапка за баня и чакате 15-20 минути. Когато мине достатъчно време, измивате косата с шампоан, както обикновено.

Може намазването на косата с майонеза да не звучи особено привлекателно, но действа много добре. Яйчните жълтъци в майонезата са пълни с протеини и са богати на мазнини. Те подпомагат възстановяването на косата, докато яйчните белтъци работят за премахване на излишното омазняване. В майонезата има и оцет, който балансира pH-то на скалпа.

Шей Мичъл

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell)

Красивата Шей Мичъл използва много интересен трик за красиви устни. За да придаде красив розов нюанс на устните си, тя използва червено цвекло.

Нейното „домашно червило“ се прави по следния начин: сложете няколко парчета червено цвекло в тенджера и добавете вода, колкото да ги покрие. Добавете 2 с.л. растителен глицерин и оставете сместа да заври. Оставете да къкри около 10 минути, след което извадете парчетата цвекло и оставете течността да къкри, докато намали обема си наполовина.

Прецедете течността и оставете да се охлади. Можете да я прехвърлите в малка кутийка или стара опаковка от червило. Нанасяйте на устните с пръст или четка. Можете да използвате този продукт и върху скулите си, като руж.

Кристи Бринкли

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christie Brinkley (@christiebrinkley)

Тайната на Бринкли не е свързана с домашно приготвени продукти. Нейният трик е свързан с коректора. Тя използва два коректора- един, който е малко по-светъл от кожата, и един, който е по-тъмен.

Светлият коректор тя нанася в гънката на клепача и под веждите. От по-светлия продукт можете да нанесете и във вътрешния ъгъл на окото, и в най-изпъкналата част на скулите. По-тъмният коректор се използва за прикриване на несъвършенства и Кристи Бринкли го нанася върху тъмните кръгове под очите. По този начин моментално изчезват.

Loading

  • Кое предпочитате?

    • Продукти
      Готови продукти
    • Маска за лице
      Домашно приготвени маски

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

11 известни личности, за които не знаете, че са левичари

Такос със скариди

Пикантни такос със скариди