in

Сутрешна йога у дома за стегнат корем

Чудили ли сте се защо всеки инструктор по йога има толкова положителна енергия дори в 7 часа сутринта? Отговорът е йога. Практиките могат да бъдат много полезни за вашето здраве, поведение, фокус, енергия и настроение.

Инструкторката по йога Брет Ларкин споделя своята 15-минутна тренировка, която изчиства ума, балансира тялото, развива вашата гъвкавост и осигурява енергия за целия ден. Тази тренировка не само ще ви ободри, но ще помогне и за ефективното намаляване на мазнините по корема.

За да се чувствате щастливи и фокусирани през целия ден, правете тренировката сутрин. Всичко, което трябва да направите, е да се събудите и да седнете върху постелката.

1. Изправяне напред

Застанете в изправено положение и започнете да се навеждате надолу, като държите гръбначният стълб изправен. Вратът е отпуснат, а погледът е надолу или леко напред. Наведете главата докъдето е удобно и после се повдигнете в изправено положение отново с изправен гръб. Повторете няколко пъти.

2. Поза делфин с изпънати ръце и крака

От легнало положение тежестта се разпределя равномерно между краката и предмишниците. Торсът е успореден на пода. Изпънете левия крак нагоре и задръжте няколко секунди. След това повторете и с десния крак.

3. Котешко гръбче

Застанете на четири опорни точки на постелката и бавно вдигнете главата нагоре. Посоката на опашната кост също е на горе.

След това издърпайте корема навътре и нагоре, извивайки гръбначния стълб. Забележете как променяте посоката на опашната кост нагоре и надолу.

4. Поза лък

Легнете по корем на постелката и с ръцете хванете глезените си (не върховете на стъпалата). Коленете не трябва да бъдат по-широки от ширината на бедрата ви. След това се повдигнете докъдето е удобно, като погледът е напред.

5. Усукване на гръбначния стълб

Легнете по гръб, огънете едното коляно и го кръстосайте върху противоположния крак. Ръцете са разперени встрани, а раменете са притиснати към пода. Погледът е към противоположната ръка. За по-голямо разтягане може да започнете да изправяте свитото коляно.

6. Мост

Легнете на постелката по гръб и свийте колената. Стъпалата са притиснати към земята, а ръцете са до тялото. След това повдигнете таза и гръдния кош нагоре и задръжте няколко секунди. Повторете няколко пъти.

7. Изпъване

Легнете и изпънете краката и ръцете си постелката. След това се повдигнете до седнало положение, като ръцете са насочени към краката.

8. Медитация

Седнете на постелката или легнете на нея с ръце до тялото, отворени към тавана. Затворете очи и се отпуснете. Ако някъде в тялото ви има останало напрежение, издишайте го. Представете си хората, които обичате и ви карат да се чувствате и си благодарете за всичко, което имате в живота си и за отделеното време. Останете в това положение, колкото искате и след това отворете очи и бавно започнете да се раздвижвате.

Loading

  • Практикувате ли йога у дома?

    Yoga at home
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 неща, които помагат при настинка

Снимка: menarfest.com

Безмилостен разрез на душата в „Каймакът на Александрия“