in

Сутрешен ритуал за красиво лице

After bath
After bath

Грижата за кожата е важна не само в края на деня, но и сутрин. Не подценявайте този момент, колкото и да бързате за работа, защото именно сутринта трябва да защитите вашето лице от външните въздействия през деня. Предлагаме ви няколко стъпки за сутрешна грижа за лице, които трябва да превърнете в навик.

1. Почистете лицето си

Независимо, че вечерта сте почистили лицето си, не пропускайте да направите това и сутринта. Тази стъпка е много важна, за да може продуктите, които ще нанесете след това, да се усвоят ефективно от кожата ви. За тази цел тя трябва да е чиста, без остатъци от замърсявания.

2. Хидратация

Често почистващите продукти за лице изсушават кожата, макар че с времето тя привиква към тях и започва да изглежда все по-добре. Дерматолозите съветват сутрин да не пропускате да хидратирате кожата си. Може да изберете хидратиращ крем или хидратиращ серум за лице, който е чудесно средство за сутринта. Изберете продукт, който съдържа антиоксиданти, керамиди и мастни киселини. Тези съставки изграждат обвивка върху кожата и я предпазват от всякакви замърсявания.

3. Околоочен крем

Обикновено кремовете за зоната около очите са по-леки и премахват подуването около тази област, което ще улесни нанасянето на грим. Най-добре е кремът да се нанася с ролков стоманен апликатор, който помага за намаляване на торбичките под очите. Кремът за зоната около очите е важен, тъй като намалява бръчките в тази зона и предпазва от появата на нови такива.

4. Овлажнител

Без значение какъв тип е кожата ни, дерматолозите съветват да използваме овлажнител, който ще я предпази от изсушаване. Когато кожата е хидратирана, но не е овлажнена, тя може да продължи да изглежда сякаш се лющи. Най-добрият вариант е овлажнителят да има слънцезащитен фактор и да пропуснете стъпка 5.

5. Слънцезащита

Не подценявайте продуктите със слънцезащитен фактор, дори и през зимата. За да защитите кожата си от слънчевите лъчи, избирайте продукти с висок фактор на защита. Дерматолозите препоръчват кремът да бъде с цинк и титанов диоксид, който не се абсорбира от кожата, а остава на повърхността. Независимо кое време през годината е, използвайте слънцезащитен крем, който ще предпази лицето ви от поява на петна.

След слънцезащитния крем вече може да нанасяте грима.

Loading

  • Спазвате ли всички стъпки, изброени в статията?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 идеи за визия с миди пола през есента

Как да напишете перфектното мотивационно писмо