in

Скритите съкровища на Мадагаскар

Мадагаскар

Остров Мадагаскар не е сред най-популярните туристически дестинации. Много повече туристи посещават Карибските острови, Малдивите, Бали, Сейшелските острови и т.н. Но това, което Мадагаскар може да предложи, са невероятно красиви плажове, чисти и спокойни води, както и различни културни богатства.

Мадагаскар е известен със своите лемури, хамелеони, орхидеи и спиращи дъха баобаби. Освен това е дом на интересни представители на флората и фауната, което прави престоя там още по-вълнуващ.

Ето кои са скритите съкровища на Мадагаскар, заради които си струва да го включите в списъка си с мечтани дестинации:

Местните общности

Мадагаскар хора

На остров Мадагаскар можете да срещнете множество култури. Там се говорят общо 18 диалекта и има най-различни религии.

Въпреки че хората живеят по стандартите на Третия свят и може да ви стане тъжно, когато видите какъв е животът на местните хора, гостоприемството и културата им, ще останете очаровани. Те са просто забележителни!

Природата, която ще видите, храната, която ще опитате, и пъстрите и различни хора ще бъдат един от най-хубавите спомени, които ще запазите от пътуването си. Автентичността на острова ще стопли сърцето ви.

Национален парк Царатанана

Магадаскар

Национален парк Царатанана е дом на джунгли, диви животни, реки и планински терени. Необходими са седмици, за да се насладите на красотата на това място. Можете да се разхождате, да се катерите, да се наслаждавате на лемурите. Този национален парк е и дом на много нови видове, които биолозите тепърва откриват. Наскоро именно там бяха открити 3 нови вида гекони.

Ифати

Ифати

Ифати е регион, който се намира в югозападния край на Мадагаскар. Състои се от две малки рибарски селища, между които има зашеметяващи плажове и изключително приятни места за настаняване.

Ако посещавате Мадагаскар с цел почивка, Ифати е вашето място. Там е изключително спокойно, можете да се гмуркате или да практикувате шнорхелинг, за да се полюбувате на уникалния морски живот, който Индийският океан предлага.

Освен това можете да се насладите на вкусни морски местни деликатеси и да обиколите района с катамаран.

Сейнт Мари

Мадагаскар

Остров Сейнт Мари, известен също като Носи Бораха, е тесен гранитен остров, намиращ се в най-южния край на Мадагаскар. Това е мястото, където Мозамбикският канал среща Индийския океан и гледката е спираща дъха.

Това място не се посещава много често от туристи, тъй като най-близкият град до тази точка е на 8 часа път с кола. Но ако имате време да стигнете до това място, преживяването си заслужава напълно. Можете да наблюдавате гърбатите китове, да намерите стари останки в пясъка и да видите невероятното сливане на водата и небето.

Остров Нози Бе

Нози Бе

Нози Бе е един от прилежащите острови на Мадагаскар, който също си струва да се посети. Ако търсите плажни партита, това е вашето място. Заливчетата са невероятно красиви, а най-хубавото е, че можете да ги обиколите и с лодка.

Loading

  • Посещавали ли сте Мадагаскар?

    Мадагаскар
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мерил Стрийп

Трагичният романс на Мерил Стрийп и Джон Казале

Оризови бургери

Оризови бургери със сьомга