in

ЕхаЕха

Ричард Гиър с уникална роля в сериала на ВВС „Майка, баща, син“

Ричард Гиър

За първи път Ричард Гиър има водеща роля в телевизионен сериал, а играта му е меко казано великолепна. Става въпрос за продукцията на ВВС „Майка, баща, син“, в която има всичко – пари, власт, любов, медии, мръсни игри, зависимости, борба, надежда, психологически схватки.

Ричард Гиър, който не крие, че това вероятно ще е последната му роля в тв сериал, играе ролята на Макс, медиен магнат – човек, който е имал трудно минало, харесван е, влиятелен, човек, който диктува политиката във Великобритания и избира премиери. Той е обаче и баща, който има трудни отношения със сина си Кейдън, разплитащи се като кълбо с напредването на поредицата. Ролята му на бащина фигура е отражение на отношенията с неговия баща. Тероризиран като малък, той прехвърля емоционалния рекет в собственото си семейство по-късно.

„Минаха почти 30 години, откакто за последно работих в телевизията. За мен е огромно удоволствие отново да се завърна към малкия екран с този удивителен 8-часов проект на ВВС, който отразява нашето време и е замислен от изключителни творци“, споделя актьорът.

В сериала му партнират британските актьори Хелън Маккрори, която играе съпругата му Катрин, и Били Хоул – в образа на сина им Кейдън. Той управлява вестникарския бизнес на баща си в Англия и се готви да го наследи като един от най-влиятелните мъже в света.

Заради тази линия в сюжета някои свързват историята с отношенията между Рупърт Мърдок и най-малкия му син Джеймс, който беше начело на няколко британски вестника от империята.

Самоунищожителният начин на живот на екранния син на Гиър излиза извън контрол и води до разрушителни последствия за семейството и за цялата им медийна империя. Сериалът на ВВС е от 8 епизода. Снимките са правени в Лондон и в Испания. Ричард Гиър се ангажира след като изчита сценария на 5-6 от епизодите, не го прави още в началото.

„Помислих си, че ще е чудесно да работя на толкова много различни нива. Това е семейна драма, майка, баща, син, разведено семейство, но това е нашият свят, нали? Става въпрос за политика, медии, големи неща в живота ни. Честно и умно е. Били, който играе моя син, е изумителен. Бях толкова впечатлен от него както лично, така и като актьор – същото се отнася и за Хелън, моята екранна съпруга. Тя идва на работа и работи усилено“, споделя още звездата от „Хубава жена“.

Признава, че персонажът му Макс не е суров, а просто е наясно какво иска и какво прави. „Макс е справедлив. Той се грижи за хората. Хората, които работят за него, го харесват. Той знае кои са те, знае имената им, какво правят. Той не е типичен магнат, типичният шеф. Израснал е в заводите на баща си в Пенсилвания. Чувствителна душа е“, споделя актьорът.

В първия епизод се сблъскваме и с чувствителността на сина – Кейдън. „Мисля, че мъжете не получават контрол върху своите умове и сърца, докато не навлязат в 20-те си години и е трудно за Кейдън да бъде шеф на хора, които са много по-опитни – а той е син и на шефа“, разказва още впечатленият Ричард Гиър.

Кейдън е редактор на британския вестник, който баща му притежава. Взима наркотици в опита си да излезе от сянката му. „Не мисля, че журналистиката трябва да е тъмна, но със сигурност е конкурентна. Достатъчно съм възрастен, за да си спомня кога не се очакваше новините да донесат пари. Това беше услуга и хората, които работеха в тази област, усещаха, че правят нещо дълбоко, като казват истината. А освен това пресата във Великобритания е особено трудна“, споделя Гиър.

И добавя: „Работата е там – защо да се тревожа за неща, над които нямам контрол? Ако имам контрол над нещо, ще ми пука за това“. „Макс се движи от идеята, че имате ограничен брой години на тази планета, направете нещо от тях. Мисля, че всички се чувстваме така, особено когато имаме деца“, убеден е актьорът. За собствените си наследници казва, че те са всичко по-добро от него.

От края на 8-я епизод на сериала се разбира, че вероятно ще има и още един сезон. В него всички главни герои, които претърпяват сериозно развитие в първата част, ще продължат историята – Макс, който става смирен и се сдобива с още един син, Катрин, която намира любовта и поема контрола над вестниците и Кейдън, който веднъж преборил зависимостите, е изправен пред избора на всеки млад човек – Ами сега, какво да правя с живота си?

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Препарат за съдове

11 неща, които не бива да почиствате с препарат за съдове

Втората световна война

10 любопитни факта за Втората световна война