in

Режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова с нов филм

Режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова с нов филмСараево CineLink Industry Days  селектира новия филмов проект на Мина Милева и Весела Казакова с работно заглавие „МАЩА“.

В съавторство с Ангелина Рангелова сценарият представя обществените и лични битки на Андреа, млада жена с наднормено тегло и флуидна сексуалност, която работи за френска компания с еротичен предмет на дейност в малък град в България. Тя мечтае да бъде родител, но дали обществото ще я приеме като майка или баща, или нефункционална смесица от двете (Маща) остава да научим в тази романтична комедия с магични елементи.

Проектът е подкрепен за развитие от подпрограма МЕДИА на Творческа Европа, и Национален филмов център с копродуценти Дони Монт – Ивелина Павлова.

Организаторите на форума определят тазгодишната селекция от проекти като бутикова, с акцент върху теми за майчинство, аборт, идентичност и равенство. Тя е съставена от дебютанти, както и автори вече успели да получат критическо внимание и фестивален успех с предишните си филми.

Предишните филми на Милева и Казакова също са били част от форума и в състезателната програма на фестивала в Сараево: емблематични им документални филми ЧИЧО ТОНИ, ТРИМАТА ГЛУПАЦИ и ДС и ЗВЯРЪТ Е ОЩЕ ЖИВ, игралните КОТКА В СТЕНАТА след успеха в Локарно – основно състезание и ЖЕНИТЕ НАИСТИНА ПЛАЧАТ, след официалната селекция на фестивала в Кан.

Участието в CineLink помага на бъдещите филми да бъдат забелязани от специалисти още в процеса на тяхното създаване. Това е ключово за развитието на филмовата индустрия, както на нашата страна, така и на цялата Югоизточна Европа.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

4.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Програмата Lebensborn на Химлер

Блейк Лайвли: Не знаеш през какво преминава другия, всички сме на сложни пътешествия