in

6 пътешествия в Европа, които си заслужават

Организирането на пътуване е едно от най-зареждащите неща, които можете да направите за себе си. Началото на новата година е най-подходящият момент да съставите списъка си с дестинации, които искате да посетите. Въпреки че дестинациите, които са извън Европа ни се струват по-интересни и екзотични, има много красиви местенца на Стария континент, които трябва да видите.

Повечето хора са посещавали най-популярните туристически дестинации в Европа, затова ще ви предложим пътешествия до места, които не са толкова известни, но не остъпват по красота на Париж, Рим, Виена и т.н.

Италия

Италия е много красива страна, а Рим и Милано са сред най-популярните туристически дестинации. Макар че и двата града са много красиви, има други градчета, които са извън светлините на прожекторите, но си струва да посетите. Сорентно и Амалфи са едни от най-красивите градове в Южна Италия. Соренто е известен със стръмните си склонове и красивата гледка към Неаполския залив. Това е родното място на ликьора Лимончело. Освен на красивите гледки, там можете да се насладите на гмуркане, риболов, вкусна храна и круизи с лодка. В този район е и градчето Виетри сул Маре, което е известно с красивата си керамика. Можете да си вземете чаши и чинии за спомен от Италия. Крайбрежието на Амалфи пък е едно от най-магичните места в Италия, има уникална атмосфера и си струва да го видите.

Гръцките острови

Някои от най-популярните дестинации в Гърция са Санторини, Закинтос, Миконос и други. Освен популярните места, които хората често посещават за летните си почивки, има над 200 острова, които са наистина много красиви. Сифнос, Хидра, Милос, Аморгос, който и да изберете няма да сгрешите. Добър вариант е и да отидете на круиз. По този начин ще посетите повече от един остров и ще се насладите на гръцката атмосфера максимално. Вкусните морски дарове и безкрайното слънце правят пътешествията в Гърция незабравими.

Москва

Москва е най-големият град в Русия и е много интересна дестинация. Руската столица е известна със суровите си зими, богатата си история, екстравагантност и особена атмосфера. Интересното на Москва е съпоставянето на древното и модерното. Има много неща, които си заслужава да видите в Москва. Като цяло Русия не е сред най-популярните дестинации, но ако сте решили да посетите страната, задължително изберете Москва. Червеният площад, Мавзолея на Ленин, Катедралата „Св. Василий“- това са само част от богатствата на Москва.

Фарьорски острови

Фарьорските острови са част от кралство Дания. Това са група острови в Северния Атлантически океан, разположени между Исландия и Шетландските острови. Фарьорските острови се състоят от 17 населени острова и много островчета и рифове. Този датски архипелаг изглежда така, сякаш е излязъл от приказка. Островите са много зелени, природата е дива, а гледките са зашеметяващи.

Норвегия 

Норвегия е страна, пълна с красиви местенца, които са много разнообразни. От столицата Осло, където можете да се насладите на традиционната кухня и красивата архитектура, до остров Ховедоя, който е дом на руините на средновековен манастир. Сред съкровищата на Норвегия са и Лофотенски острови, където надвисналите планини хвърлят сенки върху малки рибарски селища, както и Тромсьо, един от най-северните градове в света, където ако сте късметлия, можете да видите Северното сияние.

Пътуване с Ориент Експрес 

Пътуването с легендарния влак е луксозно преживяване, което струва 16 500 лева на човек. Маршрутът на Ориент Експрес е с продължителност 6 дни. Пътешествието започва от Париж, след това минавате през Унгария, Румъния, България, а крайната точка е Истанбул. Пътуването с Ориент Експрес е незабравимо преживяване, което задължително трябва да включите в списъка си с цели.

Loading

  • Посещавали ли сте някое от тези места?

    • Италия
    • Норвегия
    • Гръцки остров
    • Фарьорски острови
    • Москва
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Instagram/Duke and Duchess of Cambridge

Необичайните хранителни навици на Кейт Мидълтън

Тофу с киноа, броколи и кокос