in

Психологията на победителя

успех

Винаги можем да измислим поне няколко причини за нещо, което искаме да постигнем, но не успяваме. Част от тях са „нямам достатъчно време“, „нямам достатъчно пари“, „вероятно няма да стане, така че какъв е смисълът“ и какви ли още не…

Всички хора, които са постигнали нещо значимо, като Бил Гейтс, Серина Уилямс и т.н., са имали моменти, в които са искали да имат повече време, енергия или ресурси. Част от природата ни е винаги да се питаме дали имаме необходимото, за да успеем в нещо. Лесно е да посочим външни фактори като причини, които ни пречат да разгърнем истинския си потенциал.

Реалността е, че всичко се свежда до мисленето, категоричен е най-известният американски експерт по усъвършенстване Тони Робинс. Хората, които са постигнали успех в живота си, са го направили, благодарение на това, че са поели контрола върху мисленето си и са се съсредоточили върху психологията на победата, вместо да се концентрират върху потенциалните провали, разказва ескпертът.

Според него успехът в живота е 80% психология и 20% механика – това, което правите, няма значение, ако не сте с правилната нагласа, смята Робинс. Именно разбирането на начините, по които психологията може да работи за или против вас, ще ви накара да мислите в правилната посока и да намерите точната стратегия за постигане на целите ви. За целта трябва да сте наясно с няколко неща:

Разберете каква е вашата крайна цел

Има много фактори, които влияят на психологията на победителя, но за да започнете наистина да променяте начина си на мислене, трябва да сте наясно с крайната цел и мотивацията зад нея. Постигането на яснота относно целта и идентифицирането на вашето „защо“ е първата стъпка по пътя ви към успеха.

Премахнете бариерите

След като идентифицирате какво искате, е време да помислите за това, какво ви спира да го постигнете – липса на ресурси, липса на изобретателност… Находчивостта не само е едно от качествата на великите лидери, но е необходимо ако искате да усъвършенствате живота си. След като приемете, че имате всичко необходимо, за да успеете, е време да станете по-уверени и да се съсредоточите върху победата.

Следващо ниво на успех

Когато вече знаете какво искате и сте преборили страховете и несигурността си, е време да започнете да работите за вашата цел. Когато гледате на всичко случващо се в живота ви като възможност и сте в състояние да повярвате, че имате потенциала да успеете, наистина може да постигнете всичко, казва Тони Робинс. Време е да спрете да се оправдавате и да започнете да работите за вашето по-добро утре.

Прочетете още:

Как да бъдем успешни в живота

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Алберобело

Алберобело – в приказния свят на трулите

Wi-Fi

Wi-Fi е изобретен случайно