in

Прическите, които ни състаряват

Прически

Жените, които са напълно удовлетворени от начина, по който изглеждат, са единици. Повечето жени непрестанно търсят начини да изглеждат по-красиви и по-млади. Стареенето е много деликатна тема за женския пол и прическите, гримовете и дрехите, които ни правят по-млади, винаги предизвикват интерес.

Истината е, че абсолютно всеки детайл от визията може да ни накара да изглеждаме по-млади или по-възрастни, отколкото всъщност сме, затова е важно да знаем към какво да се стремим и съответно какво да избягваме.

Когато става въпрос за косата, има някои грешки, които жените често допускат. Вижте кои са прическите, които ни състаряват и кои са грешките, които не бива да допускаме:

1. Къси прически

Къса коса

Въпреки че поради някаква причина повечето жени избират все по-къси прически с напредването на възрастта, всъщност късата коса състарява, така че не е добра идея. С годините косата изтънява и е добре да я подкъсите, но не прекалявайте. Ако искате да избегнете изкуственото състаряване, добре е да се стремите към коса със средна дължиина.

2. Дълга коса на черта

Коса черта

Дългата коса, подстригана на черта, е много красива, но заради простотата си привлича вниманието към признаците на стареене по кожата. Тази прическа е страхотна за млади момичета, но ако сте в по-напреднала възраст трябва да се откажете от нея. В никакъв случай не е задължително да се лишавате от дължината на косата, просто добавете степени или по-къси кичури около лицето.

3. Тъмни цветове

Черна коса

Тъмният цвят на косата състарява. Това е неоспорим факт, въпреки че много жени отказват да го приемат. Побеляването на косата е неизбежен процес, но вместо да избирате тъмни бои, прикрийте белите коси с по-светъл цвят. Освен че ще изглеждате по-млади, по-лесно ще поддържате цвета на косата. Когато се боядисвате в черно или тъмно кестеняво, трябва да подновявате боята много по-често, отколкото ако изберете по-светъл, рус нюанс.

4. Не избирайте прекалено светъл цвят

Светла коса

Определно русото и светло кестенявото са по-добрият вариант за прикриване на белите коси, но бъдете много внимателни с нюанса. Не избирайте твърде светли цветове, тъй като все пак е добре да има някакъв контраст между косата и кожата. Ако боядисате косата си твърде светла, ще изглеждате бледи, а това автоматично ви кара да изглеждате по-стари.

5. Не пропускайте боядисването

Боядисване коса

През последните няколко години стана много модерно жените да не боядисват побелелите си коси. Страхотно е да приемате фактите и да се харесвате такива, каквито сте, но ако искате да прикриете няколко години от възрастта си, не следвайте тази тенденция. Ако искате да изглеждате по-млади, просто изберете подходящия за вас цвят и прикрийте белите коси.

6. Бъдете отворени за промени

Коса

Промяната е нещо хубаво. Помислете си какъв би бил животът ви, ако правехте абсолютно едно и също нещо всеки ден, хранехте се с една и съща храна и т.н. Ако косата ви изглежда по един и същи начин години наред, време е да направите някаква промяна. Ключът към това да останеш млад е винаги да се опитваш да усъвършенстваш и променяш себе си. Започнете от косата!

Повечето жени харчат много пари в стремежа си да прикрият отпечатъка на времето. Истината е, че има много лесни начини, по които можем да се поддържаме и да изглеждаме по-млади. Най-важното нещо е да се храним правилно и да бъдем физически активни. А след това на помощ идват подобни трикове, като нова прическа, например.

Loading

  • Колко често правите промени в прическата си?

    Прически
    • Задължително веднъж годишно
    • Непрекъснато
    • Никога, с тази прическа съм от години

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тайните на Русия – от Распутин до Путин

Колко стара е Вселената?