in

По-слабо лице чрез магията на грима

Гримът наистина може да направи чудеса. Можете да промените цвета на кожата си, формата на очите си, големината на устните, както и визуално да изглеждате с няколко килограма по-слаби, отколкото всъщност сте.

Всяка жена иска да има слабо лице, с изразени скули и красиви черти. Ако не притежавате тези неща по рождение, можете да ги постигнете лесно с помощта на някои грим продукти и лесни техники.

Предлагаме ви 9 трика, с които можете да накарате лицето си да изглежда по-слабо:

1. Правилно нанасяне на ружа 

Ако скулите ви не са достатъчно добре подчертани и не са особено изразени, вероятно лицето ви изглежда по-пухкаво, отколкото ви се иска. Много е важно как нанасяте ружа. Ако нанесете руж по най-изпъкналата част на скулата, бузите ви ще изглеждат по-големи и ще имате по-младежки и свеж вид. Ако обаче искате лицето ви да изглежда по-слабо, трябва да нанасяте ружа по-скоро по горната част на скулата, а не на най-изпъкналата част. Когато нанесете руж върху скулите, лицето изглежда по-кръгло, докато нанасянето на руж в горната част на скулите визуално издължава лицето и го прави по-слабо.

2. Избирайте грим продукти в неутрални тонове

Можете да накарате лицето си да изглежда по-слабо, ако нанесете бронзант в неутрален цвят на няколко места: скулите, линията на косата и линията на челюстта. Трябва да бъдете много внимателни с цветовете, тъй като ще изглеждате нелепо, ако нанесете прекалено тъмен бронзант.

3. По-малко е повече 

Най-популярният и най-ефективен метод за променяне на чертите на лицето е контурирането. Ако използвате тази техника обаче трябва да бъдете изключително внимателни с количеството продукт, което нанасяте. Ако сложите прекалено много няма да изглеждате естествено и ще развалите цялата си визия. Има различни продукти за контуриране, но най-добрият вариант са кремообразните продукти, тъй като се преливат най-добре и не изглежда прекалено натрапчиво.

4. Как да нанасяте фон дьо тена 

Дали ще използвате четка или гъба, зависи от вашите лични предпочитания, но има един трик, който можете да опитате. Винаги нанасяйте фон дьо тена, като започнете от средата на лицето. Нанесете цялото количество и го разнесете към външните линии на лицето. По този начин ще избегнете ефекта на „маска“, тъй като най-голямото количество продукт ще бъде в средата.

5. Контуриране 

Повечето жени се плашат от контурирането на лицето и си мислят, че е нещо, което не могат да направят. Истината е, че не е чак толкова трудно, просто има някои неща, които трябва да знаете. Както вече споменахме, избирайте кремообразни продукти, вместо прахообразни, тъй като с тях се работи по-лесно и стоят по-добре. Другото правило е винаги да избирате продукти, които са 2-3 тона по-тъмни от кожата ви.

За да направите лицето си по-слабо, нанесете продукт по скулите, като започнете от линията на косата, в горната част на ухото и изтеглите линията надолу към бузата. След това, без да слагате повече продукт по четката, нанесете малко над веждите.

Накрая трябва да прелеете добре с подходяща четка.

6. Използвайте хайлайтър 

Хайлайтърът придава много блясък на грима и също може да помогне да направите лицето си по-слабо. След като сте контурирали, нанесете хайлайтър по най-изпъкналите части на лицето- най-изпъкналата част на скулите, изпъкналите точки на веждите, върха на носа и малко по брадичката. Това ще накара лицето ви да изглежда доста по-слабо.

7. Използвайте фиксиращ спрей

За да „запечатате“ грима, който сте направили и да не изгубите ефекта, който сте постигнали, винаги завършвайте грима с фиксиращ спрей. Освен че така гримът ще издържи по-дълго, кожата ви ще бъде хидратирана и ще избегнете неприятният ефект на пудрата, когато лицето изглежда сякаш е посипано с брашно.

8. Очна линия 

Визуалното повдигане на очите е бърз и лесен начин да направите лицето си по-слабо. Издължената очна линия много добре подчертава погледа и цялостното излъчване се променя. Ако искате лицето ви да изглежда по-слабо, нанасяйте очна линия.

Loading

  • Контурирате ли лицето си?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Вселената пази гърба ти!

Ролята на бащата в отглеждането на детето