in

Полезни трикове и съвети за безупречен грим

Грим

Независимо дали сте начинаещи в гримирането или сте професионалисти, триковете и съветите за гримиране винаги са полезни. Един прост трик може да ви помогне да направите перфектната очна линия или да прикриете някакво несъвършенство много лесно.

Има продукти, които едва ли сте предполагали, че можете да използвате за почти всички зони на лицето, както и техники, които могат да улеснят ежедневния ви грим значително.

Изпробвайте тези трикове, за да постигнете безупречен външен вид, без много усилия:

Основа

Основа грим

  • Основата и фон дьо тенът трябва да са съвместими

Независимо дали са на маслена или водна основа, фон дьо тенът и основата трябва да бъдат еднакви – или и двете да са на водна основа, или и двете на маслена. В противен случай те ще се отблъскват, тоест няма да се смесят добре и няма да постигнете желания ефект.

  • Справяне с бръчките около очите

За да направите бръчките около очите малко по-малко видими, можете да нанесете по-голямо количество основа за грим в тази зона. Наслагването на основа ще запълни бръчките и ще ги направи по-малко видими.

Фон дьо тен

Фон дьо тен

  • Правилно нанасяне за добро покритие 

Нивото на покривност на фон дьо тена до голяма степен зависи от метода на нанасяне. Ако искате фон дьо тенът да бъде по-покривен, нанасяйте го с пръсти. Ако пък не желаете фон дьо тенът да е чак толкова покривен, нанесете го с четка или гъба.

  • Фон дьо тенът трябва да се нанася от горе надолу

Всеки човек има миниатюрни косъмчета, наподобяващи мъх, по лицето си. Ако нанасяте фон дьо тена от долу нагоре, ще направите този мъх много по-видим и ефектът със сигурност няма да ви допадне. При нанасянето в правилната посока, мъхчетата се заглаждат и не се виждат.

Коректор

Коректор

  • Нанасяне на коректор под очите 

Повечето жени нанасят коректора във формата на полукръг под очите, след което го преливат с помощта на гъба или четка. За по-добър ефект, нанасяйте коректора под формата на триъгълник (правете черти, които се събират под окото, вместо полукръг). Нанесен по този начин, коректорът ще прикрие тъмните кръгове по-добре и ще контурирате и носа си.

  • Цветни коректори

Цветните коректори са ефективни за прикриване на различни недостатъци. Например зеленият коректор се използва за прикриване на зачервявания, прасковения коректор се справя със заличаването на синини, а лилавият коректор скрива жълтите петна. Ако не разполагате с цветни коректори, можете да постигнете същия ефект с помощта на малко количество сенки за очи в съответните цветове.

  • Важните точки 

Контурирането на лицето отнема доста време, но ефектът си заслужава. Въпреки това има дни, в които просто нямаме толкова много време за създаване на перфектния грим. В тези случаи, трябва да нанесете коректор поне в най-важните точки – под очите, в ъглите на устата и около носа.

Пудра

Пудра

  • Подходящият продукт

Най-общо казано има два вида пудра за лице – компактна и пресована. И двата вида пудра за лице се предлагат в два варианта – с цвят и прозрачни. Важно е да знаете кой вид с каква цел да използвате.

Компактната пудра обикновено се използва за фиксиране на грима и матиране на кожата. Имайки предвид това, най-добре е да използвате прозрачна компактна пудра за завършек на грима, за да не разваляте цвета на фон дьо тена.

Пресованата пудра от друга страна може да се използва и за прикриване на несъвършенства, тъй като е доста по-покривна.

И последната разлика при различните пудра за лице – едните придават матов финиш или порцеланов ефект, а другите придават сияещ вид на кожата. Тук всичко зависи от предпочитанията ви.

  • Правилната четка 

Крайният ефект от всеки грим продукт зависи от начина на нанасяне. За да постигнете най-добри резултати при нанасянето на пудра, избирайте възможно най-пухкавата четка. Когато става въпрос за прахообразни продукти, четките с естествен косъм са по-добрият вариант.

Руж

Руж

  • Руж под фон дьо тена 

Тъй като обикновено се стремим към максимално естествен вид, промяната в реда на нанасяне на различните продукти е добра идея. Ако нанесете ружа, а след това фон дьо тена, руменините по скулите ви ще изглеждат много по-естествени и ще изглеждате така, сякаш сияете отвътре.

  • Премахване на излишния руж

Ружът е продукт, с който лесно може да се прекали и почти винаги има нужда от корекция след нанасяне. Вместо да нанасяте пудра върху ружа, можете да попиете излишното количество с козметична кърпичка и след това да прелеете леко с гъба за грим.

  • Внимавайте с блестящите ружове 

Блестящите ружове не са подходящи за жените, които имат проблемна кожа – разширени пори, пъпки, петна и други несъвършенства. Тъй като по-голямата част от жените имат някои от тези несъвършенства, най-добре е напълно да избягвате блестящите ружове.

Бронзант

Бронзант

  • Нанасяйте във формата на линии, а не на кръгове

Подобно на коректора, бронзантът също трябва да се нанася под формата на линии, а не на кръгове. За да имате перфектно подчертани черти на лицето, правете два обърнати триъгълника върху бузите си с бронзанта. За нанасяне на бронзант се използва пухкава четка.

  • Можете сами да си направите бронзант

Ако искате да си направите бронзант с естествени съставки, комбинирайте малко канела, какао на прах и индийско орехче с царевично нишесте и готово. Този домашен бронзант е чудесен за хората, които не обичат да нанасят химикали върху кожата си.

Вежди

Вежди

  • „Косъмчета“ със сенки за вежди или молив

Когато попълвате веждите си с някакъв продукт, старайте се да рисувате косъмчетата така, че да изглеждат като естествени. По този начин веждите ви ще изглеждат по-гъсти и „пухкави“.

  • „Повдигане“ на очите

Ако искате очите ви да изглеждат по-големи и по-отворени, нанасяйте хайлайтър под веждата. Това ще подчертае веждите ви и ще ви помогне да постигнете този ефект на „повдигане“ на очите.

Сенки за очи

Сенки за очи

  • Много приложения 

Сенките за очи са най-мултифункционалните грим продукти. Можете да ги използвате вместо коректор, червило, руж, хайлайтър, бронзант.

  • По-наситен цвят 

Ако сте си купили сенки за очи, които не са достатъчно пигментирани, не е нужно да ги изхвърляте. Нанасете бял молив по целия клепач. Когато основата е бяла, цветовете изглеждат много по-наситени.

Очна линия

Очна линия

  • Трик за перфектна очна линия 

Създаването на права линия не е лесна задача дори на хартия, а какво остава за клепача. За да постигнете перфектната форма на очната линия, нарисувайте малки точки по линията на клепача и след това ги съединете с продукта. Така ще получите перфектна очна линия за секунди.

  • Тиксо 

За да постигнете перфектната извивка на очната линия, можете да залепите тиксо покрай клепача. Можете да използвате също лъжица, дебитна карта и всеки предмет, който има прав ъгъл.

Спирала

Спирала

  • Използвайте салфетка, за да премахнете бучките

Преди да нанесете спиралата, изтрийте излишния продукт със салфетка. Когато се натрупа много продукт, по миглите се образуват много неприятни бучки.

  • Бебешка пудра за по-гъсти мигли 

Ако искате по-гъсти мигли, можете да изпробвате следния трик – нанесете един слой спирала, след това поръсете миглите с малко бебешка пудра и нанесете още един слой спирала. Това незабавно ще придаде обем на миглите.

  • Спасяване на изсъхнала спирала

Когато спиралата е отворена и не се използва дълго време, тя изсъхва. Вместо да я изхвърляте, можете да добавите няколко капки разтвор за контактни лещи. Така спиралата отново ще стане годна за употреба.

Червило и молив за устни

Червило

  • Винаги започвайте от средата

За да нанесете червилото по най-добрия начин, започвайте от средата на устните и нанасяйте към краищата. Същото се отнася и за молива за устни.

  • По-голяма издръжливост

Ако искате червилото ви да издържи по-дълго и да не се е изтрило след първата чаша вода, нанесете съвсем малко количество фон дьо тен на устните под червилото. След това нанесете желания цвят червило, а отгоре малко количество безцветна пудра. Ако направите всичко това, червилото ви ще остане непокътнато до вечерта.

Loading

  • Кой е продуктът, без който не можете?

    Грим
    • Фон дьо тен
    • Спирала
    • Руж
    • Червило
    • Молив/Сенки за вежди

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Котката на Мала

„Котката на Мала“ – мемоар за силата на човешкия дух

работа

Как да намерите перфектната работа?