in

Вкусно пиле пиката

Пиката е ястие от италианската кухня, което представлява пилешко или телешко месо, нарязано на тънки парчета и покрито с панировка, което обикновено се сервира със сос, който съдържа лимонов сок, каперси и масло.

В традиционната рецепта се използва телешко месо, но може да се приготви и с пиле или риба. Това ястие може да се сервира с паста или ориз.

Ето как да приготвите пиле пиката: 

Необоходими продукти: 

  • 1 кг пилешки гърди
  • 1 ч. брашно
  • сол
  • черен пипер
  • 10 с. л. масло
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 1/2 ч. пилешки бульон
  • 1 лимон
  • 2 с. л. каперси
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките гърди, така че да станат тънки. Подправете месото със сол и черен пипер. Сложете брашното в плитка чиния.

Потопете парчетата месо в брашното, така че да се покрият отвсякъде.

Загрейте масло и зехтин, като ги смесите. Запържете месото за няколко минути и от двете страни и го извадете от тигана.

Добавете нарязания на ситно лук и чесън. Сотирайте за няколко минути и прибавете бульона. Оставете половината да изври.

Добавете 4-5 с. л. масло, лимоновия сок и каперсите. Подправете със сол и черен пипер и добавете нарязания на ситно магданоз.

Полейте месото със соса преди да сервирате.

По желание можете да сервирате с паста или с бял ориз.

Loading

  • Обичате ли каперси?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 трика как да изглеждате добре без грим

„Затрупана София“ – от балкончето на Вазов до къщицата на Петко Каравелов