in

ЛюбовЛюбов

Печена сьомга с аспержи

Рибата е много полезна храна и е препоръчително да я избирате за едно от храненията си поне 2 пъти седмично. Сьомгата е една от най-обичаните и полезни видове риба. Тя е богата на омега-3 мастни киселини, чудесен източник на протеин и на витамини от група B. Когато решите да хапвате риба, най-добрата опция е да изберете рецепта за печена риба. Ето как да приготвите вкусна печена сьомга с аспержи:

Необходими продукти:

  • 4 филета от сьомга, с кожа
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с. л. лимонов сок
  • 2 с. л. соев сос
  • 2 с. л. мед
  • 1 1/2 с. л. олио
  • 1/2 ч. л. сусам
  • сол
  • черен пипер
  • 1 връзка аспержи
  • 1 люта чушка

Начин на приготвяне:

В малка купа разбийте чесън, лимонов сок, соев сос, мед, олио и сусам.

Измийте и подсушете филето от сьомга, подправете го със сол и черен пипер и го сложете в плик с цип. Добавете половината марината, затворете плътно и сложете в хладилника за 30 минути.

Наредете аспержите в тава и ги поръсете с малко олио. Печете около 10-15 минути. След това извадете филето от хладилника и наредете рибата върху аспержите.

Добавете останалата марината и печете още 15 минути.

Малко преди да е готово, нарежете лютата чушка на ситно и я добавете отгоре, ако искате ястието да стане пикантно.

След като извадите тавата от фурната, поръсете със сусам или добавете няколко резенчета лимон.

Loading

  • Колко често хапвате риба?

    • Веднъж седмично
    • Няколко пъти седмично
    • Веднъж в месеца
    • Не ям риба

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: Gitta Banko/Instagram

Как да носим жилетка тази есен

„Дарът“ – за съдбата да имаш или да нямаш дете