in

Невероятният живот на кралица Летисия

Животът на Летисия Ортис Рокасолано наподобява приказката за Пепеляшка. Тя е родена на 15 септември 1972 година, в съвсем обикновено семейство. Майка ѝ е медицинска сестра, баща ѝ е журналист, а тя е едно от общо 3 деца.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Letizia of Spain 🇪🇸 (@queenletizia)

Летисия е родена в испанския град Овиедо и там учи в гимназия. По-късно се мести в Мадрид, където завършва бакалавърска степен по журналистика, а след това получава и магистърска степен по аудиовизуална журналистика в Института по журналистика.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Letizia of Spain 🇪🇸 (@queenletizia)

По време на обучението си, Летисия работи за вестник „Ля Нуева Еспаня“, след това работи и за вестник „ABC“ и агенция „EFE“. След завършването на образованието си, тя живее известно време в Мексико.

Когато се връща в Испания, започва работа за „Bloomberg“, а след това се премества в „CNN+“. Летисия има много успешна кариера като журналист. През 2000-та година е кореспондент на „TVE“ в САЩ по време на президенстките избори. През 2001-ва година предава директно от Ню Йорк след атентатите на 11 септември. Летисия излъчва и репортажи от войната в Ирак.

Малко преди да се сгоди за испанския крал Филип, Летисия е назначена за водеща в най-гледаната испанска новинарска емисия „Telediatio2“.

Летисия има зад гърба си един неуспешен брак с Алонсо Гереро Перес, който е писател и неѝн бивш учител по литература. Тя се омъжва за него през 1998 г. и на следващата година двамата се развеждат. Перес пише книга „El Amor de Penny Robinson“ („Любовта на Пени Робинсън“) за връзката му с Летисия.

През 2003, Летисия среща настоящия си съпруг. Принцът на Астурия ѝ предложил брак с красив пръстен с триъгълен диамант, а тя му подарила копчета за ръкавели от бяло злато и сапфир и класическа книга.

Кралската сватба се състояла на 22 май 2004 година в мадридската катедрала „Санта Мария ла Реал де ла Алмудена“. Това е събитието на годината и е предавано на живо по испанската телевизия. След сватбата, Летисия приема титлата принцеса на Астурия.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The One Gown (@theonegown)

Сватбената рокля на Летисия е изработена от коприна, флоралните мотиви са избродирани с конец от истинско злато, a шлейфът е с дължина 5 метра.

Летисия и Филип имат две дъщери. Леонор е родена през 2005 година.

Сестра й Инфанта София е родена 2 години по-късно и е кръстена на майката на Филип – кралица София.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bwt.royal

През 2014 година Летисия става кралица на Испания. Дотогава носи титлата „принцеса“. На 14 юни 2014 г., крал Хуан Карлос абдикира и Филип и Летисия стават крал и кралица.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E U R O Y A L S E U (@euroyalseu)

Кралица Летисия е определяна като една от най-стилните кралски особи. Стилът й едновременно е непринуден и изискан. Тя е една от най-красивите кралици, а историята ѝ е много вдъхновяваща.

Loading

  • Харесва ли ви стилът на кралица Летисия?

    Снимка: Instagram/reina_letizia2020
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Домът на Гучи“: спектакъл на променящата се власт

Снимка: Скрийншот/YouTube

Нов южнокорейски сериал задмина „Squid Game“ по популярност