in

Накъсване на косата на темето: как да го намалите

коса, четка, накъсване

Накъсването на косата на темето е често срещан проблем с косата, с който се сблъскват повечето от нас. Косата на темето е изложена ежедневно на замърсяване и UV лъчи и е по-суха и по-груба от останалата част от косата и по-трудно се задържа влага. Това води до накъсване. Използването на алкални шампоани също може да причини сухота и къдрене и да доведе до накъсване.

Накъсването на косата на темето е по-често, отколкото в която и да е друга област на главата ни. Това е мястото, където космените фоликули са подложени на голямо напрежение. Предните кичури са подложени на силен стрес и обикновено са много сухи. Вижте какви са причините за накъсването на косата на темето, как да го идентифицирате и някои съвети за евентуалното му отстраняване.

Причини за накъсване на косата на темето:

Недостатъчна влага

Една често срещана причина за накъсване на косата е липсата на влага. Повечето хора забравят областта на темето си, когато косата им е сплетена на плитка или на стегната опашка. Важно е да обърнете внимание на тази област, за да избегнете накъсване. Разресвайте и я овлажнявайте ежедневно, за да запазите косата си мека и еластична.

Оформяне на косата

Друга често срещана причина за накъсването на косата на темето е начинът, по който оформяте косата си. Повтарящото се напрежение върху космените фоликули в тази област в крайна сметка може да доведе до накъсване на косата.

Връзвате косата си на стегнати опашки

Стегнатите конски опашки или прибраните назад прически като кичури и кокове могат да причинят накъсване на косата на темето. Тези прически натоварват много повече космените фоликули. Постоянното напрежение и манипулиране на едни и същи зони на скалпа също може да доведе до накъсване. Постоянното пипане на косата на темето ви за обем също може да причини накъсване.

Прекомерна топлинна обработка

Сешоарите, пресите, машите и всички оформящи уреди за коса могат да причинят накъсване. Обикновено не усещаме как най-много наблягаме на предната част на косата, когато я офоряме, а това я уврежда допълнително и може да причини накъсването ѝ.

коса, прическа, грижа, хидратация

Как да се справим с накъсването на косата на темето?

Ако кичурите коса на темето ви са по-къси от тези на другите части на главата ви и забелязвате оплешивяване или изтъняване на косата в тази област, трябва да обърнете повече внимание на този проблем. Ето и няколко съвета, които ще помогнат, за да я възстановите по-бързо:

Подстрижете косата си

Подстригването на косата е най-добрият начин да се справите с накъсването. Освен това насърчава здравия растеж на косата. Няма смисъл да държите накъсани краища.

Масажирайте скалпа си

Масажирането на скалпа помага за стимулиране на притока на кръв, което също може да насърчи дебелината и растежа на косата. Добавете към масажа и масло за коса, което съдържа съставки, полезни за растежа и овлажняването на косата.

Използвайте овлажнител

Внезапният преход в температурите може да изтръгне влагата от косите ви през зимата. Стаен нагревател може да осигури топлина, когато температурата спадне. Но също така може да изсуши въздуха в стаята ви, увреждайки косата ви. Овлажнителят помага за балансиране на нивата на влага в стаята и предотвратява тази сухота.

Спете на сатенени калъфки за възглавници

Памучните калъфки за възглавници могат да направят косата ви рошава и заплетена сутрин. Но сатенените и копринените тъкани са меки и причиняват по-малко триене. Изборът на сатенени и копринени калъфки за възглавници ще ви помогне да запазите косата си здрава. Тези материи също предотвратяват цъфтящи краища и заплитане на косата.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

марк твен

Марк Твен, който успя като писател, но пропиля над $7,5 млн. за неразумни инвестиции

Венсан Енгел

Венсан Енгел: По-лесно е да консумираш наготово мечти, вместо да си свободен