in

Най-успешните брандове на звездите

Известните личности отдавна задават модните тенденции, но имаха възможността да правят това само на червения килим. Те си партнираха с различни брандове и създаваха колекции, но откакто живеем в дигиталната ера и съществуват социалните медии, звездите премахнаха посредниците и насочиха вниманието си директно към потребителите.

Много от любимите ни знаменитости вече имат собствени брандове и създават дрехи, аксесоари, козметика и много други. Обикновено разпространяват нещата, които създават в социалните мрежи, като така имат най-голям досег с потребителите.

Ето кои са някои от най-забележителните марки на знаменитости от изминалата година:

Ким Кардашян

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SKIMS (@skims)

Телевизионната звезда имаше натоварена година. След пускането на Skims през есента на 2019 г., марката за оформящи дрехи започна бързо да се разраства. През април Ким отвори магазин в The Groove, голям търговски център в Лос Анджелис. Звездата също споделя, че продажбите са се увеличили четири пъти през изминалата година. През юни беше обявено и че марката Skims ще произвежда бельо за летните олимпийски игри и параолимпийските игри в Токио.

През изминалата година стана факт и колаборацията на Skims и Fendi. Беше представена капсулна колекция, включваща всичко – от оформящо бельо до връхни дрехи.

През ноември Skims отвори още няколко магазина и като цяло може да се каже, че 2021 беше доста успешна година за Ким Кардашиян и нейния бранд.

Риана

Риана е едно от най-влиятелните лица в модния свят. През 2017 година тя стартира Fenty Beauty, предлагащ безпрецедентните 40 нюанса фон дьо тен. По-късно се появи и марката за бельо Savage x Fenty, която се оказа доста успешна и дори се говори, че ще бъдат отворени магазини Savage x Fenty през 2022 година.

Кание Уест

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Líder Web (@lider_web)

Рапърът, предприемач и кандидат за президент Кание Уест оказа огромно влияние върху модната индустрия. Той е работил с модните гиганти Nike, Louis Vuitton, Adidas и други.

Маратонките Yeezy на West започнаха да се продават по цял свят и рапърът сподели, че има 100% собственост в Yeezy, което обаче не беше потвърдено от Adidas.

През 2020 г. Уест сключи 10-годишен договор с Gap Inc. за създаване на линия облекла Yeezy. Първата дреха от тази линия беше синьо пухено яке, което поставя рекорд в продажбите.

Бионсе

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IVY PARK (@weareivypark)

Бионсе Ноулс-Картър работи усилено върху своята марка за спортни дрехи Ivy Park, на която е съосновател, заедно с Topshop и Parkwood Ventures. След като през 2018 година се появиха обвинения в сексуално насилие около сър Филип Грийн, главен изпълнителен директор на Topshop, певицата изкупи всички акции на Грийн. Бионсе си партнира с Adidas за Ivy Park x Adidas. През ноември тази година беше представена петата съвместна колекция.

Кайли Дженър 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KENDALL + KYLIE (@kendallandkylie)

Риалити звездата, предприемач и по-малка сестра на Ким стартира своята марка за бански костюми Kylie Swim през септември, като увеличи акаунта на марката в Instagram до близо 1 милион последователи само за няколко месеца и разпродаде много артикули онлайн.

Дженър също така управлява бранда Kendall + Kylie, заедно с по-голямата си сестра Кендъл Дженър.

Кайли основа и Kylie Cosmetics през 2015 г., както и Kylie Skin, през 2019 г.

Рийз Уидърспун

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Draper James (@draperjames)

Актрисата създаде марката Draper James през 2015 г. Пет години по-късно Draper James се обедини с Lands’ End за колекция от дамски бански костюми. На следващата година бяха добавени стоки за дома и дори продукти за домашни любимци.

Дрейпър Джеймс си партнира и с хотел Hermitage в Тенеси, като осигурява облеклото на целия персонал в хотела.

През 2022 година се очаква колаборацията на марката с Kohl’s.

Том Брейди

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

Професионалният футболист и съпруг на Жизел Бюндхен създаде марка за мъжко облекло, наречена Brandy. Онлайн магазинът ще стартира на 12 януари.

Кейт Хъдсън 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

Кейт Хъдсън всъщност има няколко марки. Тя е създателка на Fabletics, бранд за спортно облекло, InBloom, за хранителни добавки и King St. Vodka, предлагаща водка.

Fabletics е създадена през далечнатаа 2013 година, заедно с Адам Голдънбърг и Дон Реслър. По-късно е създадено и приложение Fabletics Fit.

През март 2021 година Fabletics разкри, че е надхвърлила 500 милиона долара годишни приходи.

Хъдсън е съосновател и на Happy x Nature, създадена през 2019 година. Тази марка обаче не успява и е закрита заради пандемията през 2020г.

Сестрите Уилямс

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

Серина стартира своя собствена марка за облекло и аксесоари, S by Serena, през 2018 г., след работата си с Nike и Home Shopping Network.

Винъс Уилямс, по-голямата сестра, също е в модната индустрия. Тя създаде EleVen, марка за спортно облекло през 2007 г.

Тя също така си партнира с Carbon38 за тенис колекция.

През 2019 г. Винъс започва да инвестира в Asutra, марка за уелнес и красота.

Дрю Баримор

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FLOWER Beauty by Drew (@flowerbeauty)

Баримор стартира Flower Beauty в Walmart през 2013 г., а по-късно създава и Dear Drew. През септември 2020 г. актрисата стартира своето дневно токшоу „Шоуто на Дрю Баримор“ по CBS, стартира свое собствено лайфстайл списание и беше избрана за креативен директор на Garnier през февруари.

Виктория Бекъм

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Няма как да не споменем Виктория Бекъм. През 2011 г. се появи марката Victoria Beckham или VVB. Victoria Beckham Beauty се появи осем години по-късно. Британската дизайнерка се радва на голям интерес към бранда ѝ. Тя също си е сътрудничила с Target и други брандове.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 отличителни черти на стилните хора

Нова лична година: мисията възможна