in

Най-дългият полет със самолет в света

полет

Някои хора се наслаждават на пътуването със самолет повече от други, но истината е, че никой не харесва прекалено дългите полети. Титлата за „най-дълъг полет в света“ държи авиокомпанията Singapore Airlines за полета от летище Нюарк в Ню Йорк до Сингапур, който продължава 18 часа 40 минути и изминава разстоянието от 15 349 км.

През октомври 2019 г. австралийската авиокомпания Qantas извърши полет от Ню Йорк до Сидни, който покрива разстоянието от близо 16 200 км за 19 часа и 16 минути. Самолетът тръгна в петък вечерта в 9:00 часа от Ню Йорк и пристигна в Сидни в 7:43 в неделя сутринта. 15-часовата разлика във времето означава, че пътниците летят напред във времето, „прескачайки“ събота. Към днешна дата този полет не се изпълнява.

Австралийската компания Qantas планира пускането на още по-дълъг полет, който ще превозва пътници между Сидни и Лондон за малко над 19 часа. Очаква се полетите да стартират през 2025 г.

Летенето на толкова големи разстояния крие множество предизвикателства, както за пътниците, така и за екипажа. Много малко авиокомпании летят без прекъсване на такива огромни разстояния. Центърът „Чарлз Пъркинс“ в Сидни изследва ефекта върху пътниците след толкова дълъг полет, както и върху членовете на екипажа.

Прочетете още:

Как да оцелеете в самолетна катастрофа

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Крадец кола

10-те най-често крадени коли в света

Плодова салата

Плодова салата в грейпфрут