in

Най-добрите и най-лошите стоки за закупуване на Черен петък

черен петък, black friday

През последните години наблюдаваме постепенно разрастване на Черния петък от един ден в годината до цял месец. По традиция големите разпродажби се пускат последния петък на месец ноември (тази година се пада на 25 ноември).

Много търговци започнаха да пускат разпродажбите още в началото на месеца. Освен това Черен петък и Кибер понеделник се сляха в дълъг уикенд за пазаруване – сделките започват от петък и продължават до понеделник. Тоест, отдавна отминаха дните, в които намаленията започваха в петък сутринта и приключваха вечерта на същия ден.

Хубаво е да имате план какво искате да пазарувате на Черния петък. С нарастването на инфлацията списък с правилните покупки може да ви помогне да избегнете преразхода на празниците и да си вземете само това, от което се нуждаете. За да бъдем максимално полезни, ще ви представим списък с нещата, които си заслужава да си купите на Черен петък и тези, които можете да си купите във всеки друг момент:

Компютри, лаптопи и таблети

телефон, лаптоп, таблет

Ако имате нужда от нов лаптоп, настолен компютър, компютър за игри или таблет, Черният петък е времето да се сдобиете с тях. Често най-ниските цени са за устройства с по-слаби параметри, но когато цената е по-ниска, може да използвате парите, които спестявате, за да подобрите мощността им. Някои модели смартфони също може да намерите на добри цени.

Малки електроуреди

блендер

Закупуването на нов луксозен миксер, блендер, фритюрник или тенджера под налягане, са добър избор за покупка на Черен петък, тъй като намаленията на подобни уреди са добри. Може да очаквате около 50-60%.

Безжични слушалки

безжични слушалки

През последните две години офертите за безжични слушалки са доста добри. Ако искате да си купите, това е добър момент. Проверете офертите при няколко търговеца преди да вземете окончателно решение.

Видео игри и гейминг конзоли

конзола, видео игри

Намирането на отстъпка за която и да е система за игри тази година ще бъде съмнително, като се има предвид, че някои от по-новите конзоли (PS5 и Xbox Series X) все още са относително много популярни. Всъщност намирането на Серия X и PS5 на склад могат да се считат за сделка. Когато става въпрос за Xbox Series S или Nintendo Switch, вероятно ще можете да намерите пакети. При видео игрите ще намерите повече сделки.

Смарт часовници и фитнес тракери

смарт часовник

Черният петък е идеалното време за покупка на смарт часовник или фитнес тракер. Това е едно от малките изключения в годината, когато можете да видите Apple Watch в разпродажба. Това важи както за по-старите, така и за по-новите модели.

Стоки за дома

посуда, стоки за дома

Посуда, спално бельо, кърпи и чаршафи, също са сред най-продаваните стоки на Черен петък. Може да ги намерите с до 60% отстъпка при търговците на дребно. Те се разпродават изненадващо бързо.

Какво не трябва да купувате на Черен петък

Дрехи

Ще намерите изобилие от оферти за дрехи на Черния петък, но тези сделки често са за конкретни артикули. Тази година, като се има предвид фактът, че търговците на дребно все още са презаредени с облекло за спорт и свободно време, може да видите някои по-добри от обичайните сделки. Не бързайте да купувате ако не са ви спешни, тъй като те ОТНОВО ще предлагат разпродажби на дрехи по време на следколедните и новогодишни разпродажби. Дайте приоритет на артикулите по-горе, а оферти за дрехи може да си намерите почти по всяко време на годината.

Най-евтиният 4к телевизор, който виждате

Търговците на дребно работят усилено, за да ви накарат да искате да купите този безумно евтин телевизор, като го поставят отпред и в центъра на техните реклами за Черния петък. Но този телевизор не е най-разумната ви покупка. От една страна, ще се разпродаде за минути. От друга страна, вероятно е евтин деривативен модел, който ще се повреди и ще изисква подмяна в рамките на няколко години. Разгледайте оферти за телевизори с малко по-високо качество.

Най-новите системи за игри

Най-новите конзоли Xbox и PlayStation все още са трудни за намиране и няма да бъдат намалени този сезон. Същото важи и за новия Nintendo Switch OLED и дори оригиналният Switch е малко вероятно да види отстъпки.

Като цяло, игралните конзоли няма да видят вълнуващи отстъпки тази година, така че не се насочвайте към тях, освен ако просто намирането на една на склад не ви е достатъчно.

Мебели

Ще намерите някои оферти за мебели в рекламите на Черния петък на големите търговци на дребно – а магазините за мебели ще предлагат свои собствени разпродажби. Но освен ако абсолютно не трябва да смените тази секция, легло или маса за трапезария, няма причина да трябва да пазарувате мебели на Черния петък и да отклоните вниманието си от по-разумни покупки.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

играчът

„Играчът“ – билярдът като борба със себе си

виенско кафе

5 любопитни факти за Виенските кафенета