in

Най-горещата тенденция в интериорния дизайн тази есен

ратан

Тази есен ратанът спечели своето достойно място в домовете ни. Матералът се появи по всички страници на списанията за интериорен дизайн и блогове за декорация още миналата година, а днес е една от най-горещите тенденции в света на декора.

Както при много други тенденции в интериорния дизайн, и неговото възраждане се случи по време на пандемията. Хората започнаха да жадуват за естествени материали, които да им напомнят за спокойствието на открито.

ратан

Ратанът е здрав и гъвкав материал, който свързва хората с природата и може да намери място във всяко едно пространство. Той изглежда зашеметяващо, когато се използва в различни форми.

Благодарение на своята топлина и гъвкавост, ратанът е толкова универсален. Той има много красив светъл цвят и може да се използва за направата на мебели, огледала, столове, легла и абажури.

Ратанът се изработва от абака – вид палмово дърво от Югоизточна Азия. Неговата популярност започва в края на 1800 г., а през 60-те и 70-те години на миналия век има отново възраждане.

ратан

Вижте няколко съвета за декориране с ратан:

Ратанът може да пасне в много различни стилове на дизайн, но най-често се използва в бохемски, крайбрежен, модерен органичен и тропически стил. Обикновено ратанът не е основен материал, той поддържа и подсилва дизайна на пространството.

Тъй като ратанът е естествено влакно, препоръчително е да се използва в закрити помещения. Съчетава се добре с черни акценти, цветни килими, сандъци и паравани, вдъхновени от Азия.

Плажните къщи са много подходящи за ратан, но той стои добре и в по-официална обстановка, добавяйки естествен елемент и текстура към пространството.

Ратанови мебели

Ако искате да добавите още един слой текстура в една стая, можете да се спрете на ратанови мебели. Леглата с ратанова рамка са красиви и придават завършен вид на стаята. Може да добавите висяща лампа и стол от ратан и ще имате перфекното трио от ратан.

ратан

Ратанови осветителни тела

Ратановите осветителни тела са едни от най-популярните начини за въвеждане на ратан в дома. Това е чудесен начин да добавите текстура, без да се ангажирате с дългосрочна покупка на легло или диван.

Ратанът се предлага в различни цветове. Не е задължително да използвате само естествения му цвят. Лесен е за стилизиране и придава усещане за уют и спокойствие в стаята и се съчетава перфектно както с антики, така и със съвременни предмети.

Каквато и цветова схема да използвате, тя ще се слее и ще придаде на пространството естествен елемент. Топлите и неутрални тонове създават открита, свежа и просторна атмосфера.

Loading

  • Харесвате ли ратанови мебели?

    Stylish boho interior of living room.Minimalistic concept of home decor. .bamboo, rattan style
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

google

Кога е рожденият ден на Google? И още любопитни факти

иван юруков

„Пилето, което казва „КУ“ – притча за съвремието ни