in

ЛюбовЛюбов

Модни тенденции, наложени от принцеса Даяна, които се завръщат през 2021г.

Има много визии и модни артикули, които са били популярни и харесвани през 80-те и 90-те години, но днес не желаем да присъстват в гардеробите ни, например костюми с поли и подплънки на раменете.

Лейди Даяна, въпреки че е носила гореизброените неща, все още се счита за модна икона. Десетилетия по-късно, нейните визии са още в съзнанията ни и не спираме да й се възхищаваме.

Някои от елементите от стила на Лейди Ди се завръщат с пълна сила. Ето кои са модните тенденции, наложите от нея, които се завърнаха през 2021 година:

 

Небрежни тоалети

Принцеса Даяна беше истински професионалист в създаването на небрежни тоалети, които са особено актуални и днес. Тя съчетаваше дънки с овърсайз блуза, блейзър и кожени боти и изглеждаше невероятно. Истински талант е да съчетаеш толкова небрежно дрехите си и да изглеждаш стилно.

 

Плетени елечета

Плетените елечета бяха много популярни през 70-те и 80-те години и Лейди Ди често ги носеше. В последните години модата на плетените елечета, които се обличат върху риза, се завръща, благодарение на Кендъл Дженър, Бела Хадид и други знаменитости.

 

Каре

Класическото каре беше неразделна част от гардероба на принцеса Даяна. Тя го носеше под всякакви форми и непрестанно. През 2021 година карето отново е на мода, като е чудесен избор за пролетния или есенния гардероб.

 

Малка черна рокля

Малката черна рокля е едно от онези неща, които всъщност никога не излизат от мода. На събитието, на което принц Чарлз призна, че има дългогодишна афера с Камила Паркър Боулс, Лейди Ди беше с красива малка черна рокля, с голи рамене. Този тип рокли са супер универсални, защото могат да бъдат както много официални, така и по-ежедневни. Всичко зависи от аксесоарите, а най-важното е, че малката черна рокля винаги придава стил на визията.

 

Къс клин

Напоследък късите клинове са много популярни. Принцеса Даяна е един от най-големите фенове на този тип клинове. Тя съчетаваше къси цветни клинове с овърсайз суичъри, точно както се носят и днес.

 

Гащеризони

Ако трябва да определим стила на Лейди Ди с няколко думи, то тя обичаше да носи дрехи, които не са типични за гардероб на кралска особа. Например гащеризонът – това е дреха, която е удобна и практична, но определено не я свързваме с гардероба на принцеса. Това обаче не важи за Даяна.

 

Удобните mom jeans

Що се отнася до дънките, модата е кръговрат. За известен период от време актуални са дънките с ниска талия, след това се връщат на мода тези с висока и след това отново тези с ниска. В момента на мода са дънките с висока талия, а mom jeans са сред най-предпочитаните. Също така са били любими и на Лейди Ди.

 

Пуф ръкави

Обикновено когато чуем 80-те си представяме много обем, независимо дали говорим за модата или за прическите. Едно от нещата, които са емблематични за принцеса Даяна, са пуф ръкавите. Тя съчетаваше пуф ръкавите с по-вталени дрехи надолу и изглеждаше зашеметяващо. През последните години тези обемни ръкави се връщат отново на мода.

 

Точки

Лейди Ди носеше най-различни принтове по дрехите си, но тя никога не се е ограничавала да има само една дреха с принт. Например, ако сложи рокля с точки, слага и шапка с точки, ръкавици с точки и т.н.

 

Широки колани

През 80-те широките колани бяха много актуални и започват да се завръщат в света на модата през 2021г. Даяна също обичаше да носи такива колани.

 

Перли

Златните и сребърните бижута са страхотни, но в перлите има нещо много специално. Те бяха слабост на Лейди Даяна и тя показваше, че перлите спокойно могат да се комбинират и с други бижута и да изглеждат стилно.

 

Остри деколтета

Острите и дълбоки деколтета могат да бъдат много стилни и също бяха много типични за принцеса Даяна. Важно е да помним, че когато слагаме блуза или рокля с остро деколте, е важно да не прекаляваме с бижутата. Обеци или колие, но никога и двете.

 

Високи чорапи

Чорапите с различни забавни картинки са истински хит напоследък, но всъщност те не са нещо ново. Лейди Ди също беше голям почитател на този тип чорапи. Отново нещо, което е нетипично за член на кралското семейство, но именно тези нейни странности я правят толкова специална.

Loading

  • Допада ли ви стила на Лейди Даяна?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

4 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Вулканът Везувий и древният град Помпей

Снимки: My Little Paris/Facebook (📸: @majaklimk)

Триумфът на Кристо