in

Мисия красиви ръце

Ръцете са една от най-подценяваните части от тялото. Жените се грижат за кожата на лицето и тялото, правят си най-различни процедури за коса, но рядко се замислят за вида на ръцете си.

Ръцете са първото нещо, което хората забелязват у нас. Обикновено, когато срещнем човек за първи път, подаваме ръка, за да се запознаем. Когато искаме просто да поздравим някого, също подаваме ръка. Ръцете привличат вниманието и могат да издадат много за човека, затова е важно да се грижим за тях добре и да поддържаме красотата им.

Постигането на перфектен вид на ръцете не е лесна задача, тъй като те са изложени на много вредни фактори. Това е частта от тялото, която винаги е изложена на слънце, студ и горещина. Непрестанното миене на ръцете с агресивни сапуни също вреди на кожата ни, а дезинфектантите, които използваме непрекъснато през последната година, буквално съсипват ръцете ни.

Време е да се погрижите за ръцете си и да им обърнете нужното внимание. Ето кои са задължителните стъпки, за да бъде „мисия красиви ръце“ успешна:

1. Хигиена 

Може да ви се стори очевидно, но хигиената винаги е на първо място, без значение дали става въпрос за кожата на лицето или кожата на ръцете. Редовното почистване на ръцете е задължително и е ясно, но трябва да обърнете внимание на сапуните, които използвате. Повечето сапуни са агресивни, съдържат вредни съставки и не щадят кожата ни по никакъв начин. Използвайте сапуни с естествени съставки, които са нежни към кожата и не я изсушават.

2. Ексфолиране 

Ексфолирането на кожата е важна стъпка в грижата и се препоръчва както за тялото и лицето, така и за ръцете. Скрабовете премахват мъртвите кожни клетки, подхранват кожата и задържат влагата в нея, което е изключително важно, защото колкото и да хидратирате кожата, ако влагата не се задържа, няма да има никакво значение. Абразивните части премахват мъртвата кожа и позволяват на полезните съставки в скраба да достигнат до по-вътрешните слоеве на кожата.

3. Хидратация 

Хидратация, хидратация, хидратация! Вероятно ви е писнало да чувате тази дума, но правилната хидратация е от съществено значение за здравето и красотата на кожата. Важно е да хидратирате кожата на ръцете както през зимата, така и през лятото. Когато е студено, кожата изсъхва прекалено и дори започва да се пука, а през лятото горещината изсмуква цялата влага от кожата. Използвайте крем за ръце редовно, задължително след измиване на ръцете. Избирайте кремове с естествени съставки, като дори можете да използвате чисто кокосово, бадемово или друго масло, за да хидратирате ръцете си. И не забравяйте най-важното условие за добра хидратация на цялото тяло – пиене на достатъчно вода.

4. Слънцезащита

Рядко се замисляме, че ръцете ни са изложени на вредните UV-лъчи почти постоянно. Без значение дали е лято или зима, ръцете ни са на показ, а слънцето вреди на кожата. Всички знаем колко е важна слънцезащитата, когато сме на плажа, както и че е важно да нанасяме слънцезащитни кремове на лицето, за да нямаме бръчки, но рядко се замисляме, че трябва да защитим и ръцете си от слънчевите лъчи. Нанасяйте слънцезащитен крем на ръцете поне 2-3 пъти през деня.

5. Красив маникюр

Кожата на ръцете и ноктите са свързани и няма как да имаме красиви ръце, ако едно от двете не е в добро състояние. Поддържането на красив маникюр е изключително важно, за да имаме представителен външен вид. Ноктите не бива да са прекалено дълги, трябва да са идеално чисти, кожичките да са почистени. Олющеният лак за нокти е недопустим. По-добре изобщо да не сте лакирани, отколкото лакът ви да е обелен. Без значение каква форма на ноктите и какви цветове лакове избирате, най-важното е ноктите ви да са поддържани.

6. Винаги използвайте ръкавици, когато вършите домакинска работа 

Последното правило, което трябва да следвате, е винаги да слагате ръкавици, когато вършите домакинска работа. Почистващите препарати са твърде агресивни към кожата. Освен че ще я дехидратират много силно, могат да ви причинят и по-сериозни проблеми, като изгаряния и алергии. Миенето на чинии също е много вредно за кожата на ръцете. Без значение какво правите вкъщи, ако е свързано с препарати и вода, слагайте ръкавици.

Loading

  • Полагате ли достатъчно грижи за ръцете си?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Краси Свраков

Битка на кандидати за директори на най-големите театри в София

Защо не можем да създаваме приятелства