in

„Милувката на мрака“ – пътуване из дебрите на Подземния свят

Милувката на мрака

Чели ли сте древногръцкия мит за бога на мъртвите Хадес, който се влюбва в богинята на пролетта Персефона и я взема в плен в Подземното си царство?

Добре познатата история, превърнала се в един от най-нашумелите мотиви в съвременните фентъзи романи, оживява на български език в нов горещ прочит с феноменалната „Милувката на мрака“ от бестселъровата авторка Скарлет Сейнт Клеър.

Персефона

В този мрачен, модерен и пристрастяващ преразказ на класическия мит Персефона съвсем не е толкова беззащитна, колкото изглежда, Хадес е по-обаятелен от всякога, а страстта помежду им пламва с божествена искра, на която всеки смъртен би завидял.

Персефона е богинята на пролетта само на думи. Израснала в сянката на могъщата си майка – богинята на плодородието Деметра, тя е прекарала целия си живот в опити да докаже, че е нейна достойна дъщеря. И все пак, колкото и пъти да опитва, цветята продължават да увяхват при всяко нейно докосване, а силите ѝ така и не се проявяват.

Решена да загърби всичко, Персефона заминава за Нова Атина, за да преследва мечтата си да стане журналист, далеч от очите на другите богове. Маскировката ѝ като смъртна ѝ дава свобода и удовлетворение, каквито досега не е изпитвала. Но всичко това се променя една вечер, когато в сенките на забранен нощен клуб, тя среща мистериозен непознат.

Хадес е бог на мъртвите, един от тримата най-могъщи Олимпийци. Огромната му хазартна империя в света на смъртните го е направила неземно богат, а според слуховете любимите му залози винаги са невъзможни – всеки толкова отчаян или глупав да се осмели да играе с него рано или късно плаща с душата си.

Хадес

Един ден мойрите ще срещнат Хадес и Персефона и тя ще се окаже обвързана с договор да последва бога към владенията му в Подземния свят. Да се опита да създаде живот, там, където смъртта властва. Или завинаги да изгуби свободата си.

Докато се бори за своята съдба, Персефона ще открие, че дори и най-мрачното място може да крие неподозирана красота, стига да се оставиш да я видиш. А „Милувката на мрака” може да разпали в нея огън, достоен за планината Олимп.

Дързък и привлекателен, първият роман от поредицата „Хадес и Персефона“ притегля читателите в един свят на границата между съвременния свят и познатите миниатюри от класическите митове.

Скарлет Сейнт Клеър изплита своите колкото божествени, толкова и по човешки раними герои с истинско майсторство, а задушаващата химия помежду им струи от всяка страница. В „Милувката на мрака“ вече порасналите почитатели на „Пърси Джаксън“ ще открият страстно изкушение.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Салата смокини

Лятна салата с рукола, смокини и синьо сирене

Двойка подкрепа

Как да бъдете подкрепящ партньор?