in

Майкъл Джексън – икона в музиката, нещастен в живота

Майкъл Джексън
Снимка: Instagram/mjjosephjackson_2009's profile picture mjjosephjackson_2009

„Да правиш нещата толкова добре, колкото последния път, не е достатъчно“, казва може би най-ярката сред ярките звезди на музикалната поп сцена. Големият Майкъл Джексън пленява публиката с уникалния си глас и присъствие. С емблематичните си танци и стъпки. Кралят на попа – псевдонимът, който си спечелва и неизменно присъства до края на живота му.

Албумът му „Thriller“ става най-продаваният музикален албум в историята с рекордните 110 милиона копия. Отново е на върха с най-много спечелени в една година (1984 г.) статуетки от наградите Грами. Поп идолът е един от малцината, включени в Рокендрол залата на славата два пъти. Той е вписан в книгата на Гинес – с общо 15 награди „Грами“ и 17 номер едно сингли.

Музиката му е в кръвта още от съвсем малък. Когато е само на 6 години, заедно с трима от братята си формират група, записват 4 парчета, които добиват грандиозен успех. За по-малко от 5 години Майкъл се превръща в звезда, на 20 стартира със соловата си кариера. Дебютният му албум „Off the wall“ е с огромен успех, продадени са 20 милиона копия. През 1982 г. на бял свят излиза емблематичният албум „Thriller“.

Трудностите в живота му

Въпреки че има безброй фенове, световна слава, най-престижните награди, най-големите успехи на сцената – певецът се бори със зависимост към лекарства, които взима в следствие на труден период в живота му и нещастно детство. Той е обвинен в сексуално насилие над малолетен и осъден да плати внушителна сума пари на потърпевшите. Кралят на попа умира през 2009 г. от свръхдоза.

Всеизвестна тайна е, че Майкъл Джексън е бил нещастен още от малък. Със знанието на родителите му, са му бити хормонални инжекции като подрастващ, за да го избавят от кожни проблеми и да се избегне мутирането на гласа. Това е правено с цел да се удължи кариерата на детето с ангелски глас. Това е и една от основните причини – въпреки публичното сдобряване, Джако да не спира да ненавижда баща си Джо. Това се потвърждава и от факта, че Кралят на попа лично се погрижил татко му да не може да претендира за някаква част от наследството му. През 1979 година Майкъл Джексън уволнява баща си от длъжността „мениджър“, а едно по едно децата му започват да признават, че мъжът е бил изключително жесток родител.

Лекарят на Джако също не е с безупречна репутация. Той прекара няколко години в затвора, след като бе доказано, че именно действията му са довели до смъртта на изпълнителя. Мъри бе признат в непредумишлено убийство и осъден на 4 години затвор. Докторът прекара зад решетките едва 2 години, преди да излезе на свобода.

До днес песните на Майкъл Джексън, танците му и стила му продължават да се слушат, подражават и вдъхновяват. Милиарди фенове не могат да забравят таланта на знаменития изпълнител.

Прочетете още:

10 любопитни факта за Майкъл Джексън, които не знаете

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 неща за връзката ви, които не трябва да публикувате в социалните мрежи

горбачов

10 интересни факта за Михаил Горбачов