in

„Любовни драскотини“ – дръзки, закачливи и проницателни разкази

Любовни драскотини

Сборникът на Петя Александрова „Любовни драскотини“ представя кратки хумористични разкази с неочакван край и любовно-еротично послание. На ръба на приличието и добрия тон в реалността и в литературата, те създават впечатление за лековато, фейлетонно отношение към живота, но това е само на пръв поглед.

Зад фигурите на традиционните персонажи съпруг/съпруга, любовник/любовница, зад просторечния език и тротоарния жаргон, зад присмехулния поглед към брака, любовта, секса, верността и ревността прозират чувствителност, нежност и обичливост.

С остроумие и незлоблива закачка, Петя Александрова развенчава в книгата „Любовни драскотини“ мита за беззащитната девойка и чаровния принц, за да изгради една нова, по-човечна представа за отношенията между мъжа и жената, за които търсенето на любов и удоволствие е неизменна част от ежедневието.

За автора:

Петя Александрова е позната на българския читател със своите стихосбирки и книги с любопитни истории от нашето минало, както и с множеството сборници с детски приказки и стихове.

Носител е на Наградата на Министерство на образованието и науката „Петко Р. Славейков“ за цялостно детско творчество, Националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване и на много други.

Нейни произведения са включени в училищните читанки, а стиховете ѝ са преведени на английски, полски, румънски, руски, словашки и турски език. „Любовни драскотини“ е първият ѝ сборник с разкази.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Галет

Галет с патладжани, домати и лук

боядисване коса

Правилният начин да преминете от тъмна към светла коса