in

ЕхаЕха

Любимата торта на кралица Елизабет

Обикновено когато пътуват, хората ядат пакетирана храна. Повечето авиокомпании предлагат сандвичи, ядки и други пакетирани храни. Когато пътуваме с влак или автобус, също се запасяваме с такъв тип храна. Кралица Елизабет обаче е по-претенциозна относно това какво консумира по време на път.

По думите на бившия кралски готвач Дарън Макгрейди, кралицата много обича сладко. Но не просто някакви сладкиши, а една конкретна торта. Любимата торта на кралица Елизабет е шоколадова бисквитена торта и когато пътува с влак до замъка Уиндзор, тя винаги е придружена от дежурен сладкар, който отговаря за шоколадовата ѝ торта.

Естествено кралицата не яде от тази торта само по време на пътя. Когато пристигне, тя яде по едно парче всеки ден, докато не изяде цялата торта.

Дарън Макгрейди споделя рецептата за любимата торта на кралица Елизабет. Вижте как можете да си я направите вкъщи:

Необходими продукти:

  • 120 грама черен шоколад
  • 120 грама захар
  • 120 грама масло
  • 250 грама чаени бисквити
  • 240 грама черен шоколад (за заливане на тортата)
  • 30 грама млечен шоколад

Начин на приготвяне:

Начупете бисквитите така, че да станат на парчета с големината на бадем.

Разбийте маслото и захарта.

Разтопете черния шоколад и го добавете към маслото и захарта.

Добавете и разбитото яйце и разбъркайте добре.

Накрая добавете натрошените бисквити.

Разбъркайте много добре и изсипете сместа в намазнена форма.

Оставете да престои в хладилник поне 3 часа, а най-добре цяла нощ.

Разтопете останалия черен шоколад, залейте тортата с него и декорирайте с млечния шоколад.

Оставете в хладилник още няколко часа.

Loading

  • Изненадани ли сте от избора на храна за път на кралицата?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6-те тайни на Дженифър Лопес за стегнат корем

Снимки: Сиела

„Вкусът на България“ в 100 рецепти