in

Любимата напитка на кралица Елизабет

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Не всяка марка вино получава одобрението на кралицата, така че може да се каже, че Dubonnet е специална напитка. Това е сладко, подсилено вино, което е комбинирано с различни билки и подправки.

Оказва се, че кралица Елизабет е голям фен на това вино. Има специален начин, по който го пие –  2:1 (две дози вино Dubonnet и една доза джин, с лед).

По време на локдауна това вино стана много популярно и са продадени над 500 000 бутилки по целия свят само за 12 месеца.

Кралицата напоследък не присъства на някои от ангажиментите си и отменя някои от кралските традиции, но даде кралски печат на своята любима марка вино.

Dubonnet получи и кралска заповед – документ, който се издава на търговци, които предоставят стоки и услуги на кралски особи. С издаването на тази заповед на тъговеца се разрешава да рекламира, че доставя определената стока на кралска особа. Съответно това води до голям ръст в продажбите.

Тази напитка била голям хит още по времето на майката на кралица Елизабет, а най-голяма слава има през 60-те и 70-те години. Благодарение на локдауна и хората, които пият коктейли, в момента отново е доста популярна напитка.

През последните седмици здравето на кралицата беше много обсъждана тема, след като беше приета в болница за изследвания. Лекарите я посъветвали да си почине няколко седмици, но се смята, че кралицата е отлетяла към Сандрингам, за да наблюдава подготовката за Коледа.

Заради здравословните си проблеми кралицата не успя да присъства и на среща на върха по повод климата в Глазгоу.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: Instagram

Принцеса Айко – единственото дете на японския император, което не може да наследи трона

Снимки: Instagram

Новата емблематична рокля на Кари