in

Леопардов принт – защо не?

Модата е най-светкавичната комуникация – тя е начин да кажеш кой си, без да ти се налага дори да си отвориш устата. Как точно си избрал да изглеждаш дава много ключове към света ти и, честно казано, има хора, които тутакси са ми ясни само на базата на количеството емблеми или черепи на Philipp Plein по облеклото им…

Истината обаче е, че нищо в света на модата не е проява на лош вкус само по себе си, стига да е дозирано правилно и комбинирано с ненатрапчив стил. Всъщност, философската максима, че разликата между лекарството и отровата е в дозата, важи с пълна сила! А с какво ще съчетаеш основния акцент в облеклото ти, може да те превърне както във внезапна модна икона, така и в жертва на тенденциите.

Твърдя всичко това на базата на опита ми като главен редактор на лайфстайл списания от годините, в които пишех за мода. А конкретният повод е прословутият леопардов принт, който постоянно изскача в споровете между „инфлуенсъри“ в социалните мрежи.

Накратко: няма нищо, ама нищо лошо, ако включите този десен в облеклото си. Почти няма модна къща от света на висшата мода, която да не го е използвала в свои колекции.

Проблемът идва, когато се облечете от глава до пети по този нелеп начин и се превърнете в някаква анималистична гротеска. Дори рапърите от недрата на гетото вече не го правят, тъй че стойте далеч от подобни експерименти!

И ако се доверим на модните експерти отвъд океана (а Ню Йорк винаги ще си остане истинската фешън лаборатория), няма как да сбъркатe със следните комбинации:

-леопардов принт, съчетан с бяло;

-рокля, блуза ИЛИ яке с такъв десен в комбинация с червена чанта или червени обувки;

-леопардова барета ИЛИ шал, на фона на по-строго палто;

-присъствие на този принт самостоятелно в спортни обувки ИЛИ бейзболни шапка.

Както вече споменах – всяко хрумване в модата може да се превърне в блестящ акцент, подчертаващ вашата смелост и индивидуалност. Важното е просто да спазвате мярката… Както и във всичко останало, впрочем.

Loading

  • Обичате ли да носите леопардов принт?

    Portrait of lovely joyful young brunette female wearing cap with leopard print
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Завърналите се“ – 21 истории за смисъла да се върнеш у дома

Белтъкът и(ли) жълтъкът?