in

ЛюбовЛюбов

Кройки, материи и цветове – кои са актуалните тенденции в мъжката мода

Снимки: Styler
Снимки: Styler

Мъжкият стил е свързан с малките детайли и щрихи, които правят визията уникална. Има елементи от мъжкия гардероб, които не излизат от мода и са класики, но с всеки нов сезон се появяват и нови тенденции при материите, кройките, цветовете и моделите. Какви са актуалните тенденции в света на мъжката мода за сезон есен/зима 21/22?

Цветове

При зимните мъжки якета ще бъдат актуални тъмните цветове – синьо, черно, сиво, зелено. Когато става въпрос за ежедневни връхни дрехи, стилът и комфортът имат еднакво важна роля. През този сезон ще бъдат актуални ватираните якета, които осигуряват топлина и комфорт. През есента и зимата ще бъдат актуални правите кройки. Комбинацията между права кройка и тъмни нюанси е ключова за постигане на стилна визия през студените месеци.

Материи

Елегантните връхни дрехи от естествени материи като вълна, ще бъдат много актуални през следващите месеци. Палтата в неутрални цветове като черно и кафяво са класика и остават актуални и този сезон. Относно кройките, тук за разлика от якетата, леко вталените кройки са по-предпочитани.

При саката също се забелязват вталени кройки, като памучното трико измества вълната.

При блузите с дълъг ръкав се залага повече на по-свежите цветове. Въпреки че ярките цветове не са типични за есенно-зимния сезон, блузите в червено, оранжево, жълто ще бъдат на мода. При блузите актуални ще бъдат щампи с геометрични фигури, както и детайлите с различна материя, като велур, например.

При мъжките пуловери тенденциите включват цветове като маслено зелено, бордо, оранжево, както и традиционните синьо, сиво и черно. Водеща материя при пуловерите е мерино вълната – фина и мека материя, която не боцка и регулира температурата по възможно най-добрия начин, като изолира студа. Друго предимство на този вид вълна е, че е доста лека.

Пуловерите с поло яка са едни от онези дрехи, които никога не излизат от мода, и този сезон не правят изключение.

Плетените жилетки са една от най-големите тенденции в мъжката мода за настоящия сезон. Вталените жилетки с ревер ще бъдат хит през есента и зимата и се съчетават чудесно с риза отдолу.

Деним

При денима, най-актуалното нещо е износеният ефект, което важи както за дънките, така и за другите елементи от деним, като дънково яке. Дънките за есен/зима 21/22 са в тъмни цветове – индиго, графитено сиво и черно и са с втален силует. Износеният ефект е отличителната черта на дънките за студения сезон тази година.

Ризи

Мъжките ризи за есенно-зимния сезон се открояват с ранообразни цветове и принтове. Ще бъдат актуални принтове като точки и квадратчета, както и класическото каре. Дискретните и ситни принтове ще бъдат по-предпочитани. Относно цветовете, бледите нюанси, както и актуалният за сезона цвят горчица, ще са най-предпочитаните при ризите.

Аксесоари

Една от най-отличителните тенденции през този сезон в света на модата е животинските мотиви, които се забелязват и при мъжките аксесоари. Коланите с животински мотиви ще бъдат много актуални, докато при мъжките обувки, тенденциите са да бъдат изчистени и елегантни.

Шалът е задължителен елемент от зимния гардероб на стилния мъж. При шаловете са актуалани класическото каре и вълната.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да изгорите вкъщи 400 калории за 30 минути

6 от любимите брандове на Кейт Мидълтън