in

Крамбъл с ревен и ягоди

В този десерт се преплитат сладкото и киселото и е много вкусен. Хрупкавата текстура го прави страхотен, а ревенът го различава от десертите, с които сме свикнали.

Ако замените брашното с овесени ядки, може десертът да стане безглутенов.

Крамбълът може да бъде както сладък, така и солен. Произлиза от Англия и обикновено се сервира с топка сладолед.

Ето как да приготвите крамбъл с ревен и ягоди:

Необходими продукти: 

  • 250 грама ревен
  • 250 грама ягоди
  • 100 грама захар
  • 150 грама брашно
  • 125 грама масло
  • 100 грама овесени ядки
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

Почистете ревена и го нарежете на малки парченца.

Измийте ягодите и разбъркайте ревена, ягодите и 2 с. л. захар.

Прехвърлете тази смес в тавичка и я притиснете към дъното.

Сложете брашното, маслото, което трябва да бъде студено, и останалата захар в купа и започнете да разбърквате с ръка.

Трябва да се образува смес, подобна на много едра галета. Ако не искате да бъркате с ръка, можете да използвате и блендер.

Добавете овесените ядки към тази смес и добавете щипка сол.

Изсипете готовите „трохи“ върху плодовете.

Загладете отгоре с мокра ръка. Това ще предотврати изгарянето на крамбъла, тъй като се пече по-бързо от плодовете.

Печете около 30-40 минути на 180 градуса.

Оставете да изстине и сервирайте с топка сладолед или бита сметана.

Loading

  • Опитвали ли сте крамбъл?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 лесни трика да бъдете по-фотогенични

История, разтърсила света, оживява в „Злодеянието“