in

Кои са най-мръсните места в самолета

самолет

Летищата гъмжат от микроби и бактерии, но не и на местата, за които предполагате. Това се отнася и за самолета. Въпреки че повечето хора избягват тоалетните, те всъщност не са най-мърсните места на летището. Ще се изненадате, че най-много много микроби има в павилионите за самочекиране. Това показва ново излседване, в което са направени 18 теста на шест различни повърхности на няколко летища.

Резултатът не е изненадващ, тъй като павилионът за самочекиране е едно от най-използваните места на летището. На второ място се нареждат подлакътниците на пейките в чакалните на летищата. Хиляди хора всеки ден минават оттам, облягайки се и поставяйки ръцете си на тях.

летище

Изследването установява още, че самолетите съдържат по-малко количество микроби от летищата, но те също са пълни с такива. Най-мръсното място в самолета е бутонът за пускането на водата в тоалетната и седалката на тоалетната чиния. Много хора не сядат на нея, но не са малко и тези, които го правят.

Масичката пред седалките и ключалката на предпазния колан са нещо, което пътуващите докосват при всеки полет. Те не се почистват при смяна на пътниците и микробите и бактериите остават по тях. Подлакътниците на седалките също се нареждат сред най-мръсните места в самолета.

самолет

Специалистите препоръчват при полет винаги да имате дезинфектант в себе си и да го използвате често. Също така не е желателно да се докосвате до всякакви повърхности, но някои, като например ключалката на колана, са неизбежни, тъй като са свързани с нашата безопасност. Това не пречи след като закопчаете колана, да почистите ръцете си преди да решите да докосвате лицето си, или да си поръчате храна в самолета.

 

Прочетете още:

10 неща, които не трябва да купувате от летището

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Преподреждането на обществото – какво не знаем още за комунистическия период

Александър Секулов

Александър Секулов: На българския театър му трябват режисьори и смели директори