in

Кои са най-безопасните места в самолета?

самолета

Пътуването със самолет е едно от най-безопасните, но понякога се случват и инциденти. Списание Time анализира 17 произшествия от 1980 г. насам, за да отговори на въпроса кои са най-безопасните места в самолета. Разбира се, шансовете за оцеляване зависят от условията на произшествието.

Според статистиката, анализирана преди няколко години, местата в централната част на самолета имат по-висок процент на оцеляване. Time разкрива, че първите редове седалки в самолета са най-безопасните при инцидент.

Някои проучвания класифицират процента на смъртност според позицията на мястото в самолета и показват, че процентът на смъртност при задните седалки е 38 на сто, а при предните – 32 на сто. Това проучване също заключва, че средният ред седалки имат най-ниските нива на смъртност – 28%.

Както казват от FAA, шансовете зависят от вида на произшествието. Например в случай на катастрофа на самолет, пътниците с най-голям шанс за оцеляване са тези, в близост до аварийния изход.

Отбелязва се също, че въздушната катастрофа е изключително рядка и вероятността да се случи е един на всеки 5,7 милиона полета, а вероятността за оцеляване е 56%.

Прочетете още:

Защо самолетите оставят бели следи във въздуха?

Loading

  • Обичате ли да пътувате със самолет?

    Interior of airplane
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Белези от рая

Добруджа през 30-те години на XX век – райска земя, разкъсвана между световните интереси

Св. Св. Кирил и Методий

24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура