in

Когато всичко се оказва перфектната лъжа

Романът „Перфектната лъжа“ на Джо Спейн разказва за млада жена, изправена пред най-ужасното изпитание в живота си, докато е далеч от дома. Книгата е посветена на всички емигранти, но най-вече на членовете на ирландската диаспора, които са били далеч от родината и близките си, когато ковид нахлу в живота ни.

След семейна трагедия ирландката Ерин се мести в Ню Йорк, където намира работа в престижно издателство. Тя се омъжва за детектив Дани Раян, когото познава едва от шест месеца, и двамата заживяват щастливо в Лонг Айлънд.

Но когато една сутрин на вратата им се появяват колегите от отдела на Дани, той се отправя към прозореца и скача от четвъртия етаж. Жилището им е обискирано, а вещите му – конфискувани. Младата жена трябва сама да се изправи пред шока и ужаса от случилото се.

Осемнайсет месеца по-късно Ерин е на подсъдимата скамейка, обвинена в убийството на съпруга си. През изминалата година и половина тя е научила неща за Дани, които я карат да се съмнява, че изобщо го е познавала.

Възможно ли е милият и грижовен мъж всъщност да не е бил този, за когото се е представял? Да си е затварял очите пред престъпления, да е изтръгвал самопризнания с бой и да е взимал подкупи?

Докато Ерин се опитва да разкрие истината за миналото на съпруга си, собствените ѝ репутация и свобода са заложени на карта.

За автора:

Джо Спейн e сценаристка на телевизионни предавания и сериали (включително и по собствените си книги) и авторка на бестселърови самостоятелни съспенс романи и една криминална поредица. Завършва колежа „Тринити“ в Дъблин и постига успех още с дебютния си роман, който попада в топ десет на класациите за най-продавани книги в родната ѝ Ирландия.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

числа

Скритата сила на числата

10 тайни за пътуване на британското кралско семейство