in

Картофени палачинки

Картофени палачинки

Картофените палачинки са чудесна идея за бърза, лесна и много вкусна вечеря. Могат да се сервират с млечен сос и салата като основно ястие или да бъдат гарнитура на някакъв вид месо.

Картофените палачинки се правят от настъргани картофи, комбинирани с малко брашно и яйца, за да могат да добият формата на палачинка. Обикновено се добавя лук и чесън, както и различни подправки на вкус. Има вариант на картофените палачинки, в който се използват сладки картофи, вместо обикновени.

Това ястие присъства в почти всяка европейска кухня- немската, австрийската, холандската, румънската, белгийската и т.н. Естествено в различните страни рецептата е различна и ястието се казва по различен начин, но основата е една и съща.

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • 2 с.л. брашно
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • сол и черен пипер
  • мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Сварете картофите във вода. Когато са готови, обелете ги и ги настържете на едро ренде.

Оставете настърганите картофи върху марля, за да се изцеди излишната течност.

Добавете яйцата и брашното към тях. Добавете също нарязания на ситно лук, чесъна на прах и овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте мазнината в дълбок тиган. Оформете палачинки с желаната големина от картофената смес и ги сложете в тигана. Имайте предвид, че ако ги направите прекалено големи вероятно ще се начупят, така че е по-добре да приготвите мини палачинки.

Пържете до златисто. Картофите вече са сварени, така че единственото, което трябва да се случи при пърженето, е яйцето да се сготви и палачинките да получат хрупкава коричка.

Извадете картофените палачинки върху кухненска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина.

Можете да сервирате тези палачинки с млечен сос. Комбинирайте 1 кофичка кисело мляко (400 грама) с 1 майонеза (200 грама), добавете малко лимонов сок и чесън на прах на вкус.

Loading

  • Опитвали ли сте картофени палачинки?

    Картофени палачинки
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Контуриране лице

Контуриране на лицето спрямо формата му

Тази, която не съм

„Тази, която не съм“ – безопасно ли е да си анонимен в Мрежата