in

ЛюбовЛюбов

Капсулен гардероб- решението на проблема „Нямам какво да облека“

Въпросът, който почти всяка жена си задава сутрин, стоейки пред гардероба, е „Какво да облека?“. Това е вечният проблем, който никога не изчезва, без значение колко често си купуваме нови дрехи. Интересното е, че в повечето случаи това, че няма какво да облечете, се дължи на факта, че имате прекалено много дрехи в гардероба си. Звучи парадоксално, но наличието на много дрехи може да ни обърка и затова ни е трудно да изберем какво да облечем.

Оказва се, че има решение на този проблем. Нарича се „капсулен гардероб“. Капсулният гардероб е решението на много проблеми- от проблема „Нямам какво да облека“ до екологичните проблеми, тъй като модната индустрия е сред най-големите замърсители на околната среда.

Философията на капсулния гардероб е следната: да имате няколко универсални неща в гардероба си, които да съчетавате в различни тоалети.

През последните години концепцията за капсулен гардероб е много обсъждана тема, но не е толкова нова. Тази концепция съществува от десетилетия. През 70-те години на миналия век, Сузи Фокс открива „Гардероб“ в Лондон, където продава дрехи с минималистичен вид, които били универсални и висококачествени. Целта на Фокс била жените да придобият увереност в това как са облечени и как изглеждат.

Концепцията за капсулен гардероб се разпространява в САЩ през 1985 година, когато Дона Карън представя своята линия Seven Easy Pieces. На ревюто всички модели били облечени само с бодита и показвали различни тоалети, състоящите се само от 7 дрехи. Модното ревю било много успешно и идеята за минималистичен гардероб се разпространила.

През последните години капсулните гардероби отново са актуални и правят живота по-хубав и по-лесен.

Капсулният гардероб има много предимства. Наличието на такъв гардероб ни пести нерви, пари и време. Както вече споменахме, при наличието на капсулен гардероб, изборът на тоалет става много по-лесен, което спестява много нерви и стресови ситуации. Наличието на капсулен гардероб спестява и много време сутрин, защото няма толкова много неща, между които да се колебаем.

Идеята на капсулния гардероб е той да се състои от висококачествени, устойчиви дрехи. „Бързата мода“ няма място тук, всички дрехи трябва да бъдат с много високо качество, за да издържат дълго време.

Как се създава капсулен гардероб?

Първо разгледайте настоящия си гардероб. Вероятно има дрехи, които отговарят на изискванията за капсулен гардероб и можете да ги запазите. Тук става въпрос за висококачествени, универсални дрехи, които лесно можете да съчетавате. Дънки, черно кожено яке, бяла риза и други са примери за такива дрехи.

След това планирайте капсулния си гардероб. Добре е да има някакви категории- да имате дрехи за работа, дрехи за свободното време, дрехи за пътуване и т.н. Определете категориите на вашия гардероб.

Планирайте покупките си. Помислете добре кои са нещата, които ви подхождат и които обичате да носите. Опитайте да се придържате към неутралните цветове, но ако имате любим цвят, можете да заложите и на него за основа на вашия капсулен гардероб.

Последната стъпка от създаването на капсулен гардероб е пазаруването. Вземете си чифт черни панталони, тениски с неутрален цвят, един или два чифта дънки, дълга жилетка и една черна рокля. Добавете яке или палто и чифт качествени обувки и готово.

Не забравяйте да пазарувате само от устойчиви марки.

Сега следва да развихрите въображението си и да комбинирате тези няколко неща по различни начини.

 

Loading

  • Концепцията за капсулен гардероб струва ли ви се интересна?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Фрида Кало: Дух, заключен в картини, надбягвал се с времето безброй пъти

Митове и хитове на тема уелнес