in

Камерън Диас: да изоставиш с радост Холивуд

Камерън Диас
Снимка: Instagram/camerondiaz

Спомняте ли си актрисата Камерън Диас? Всъщност въпросът ми е чиста провокация! Естествено, че си спомняте звездата от емблематичните „Ах, тази Мери“ и „Сватбата на най-добрия ми приятел“. Чаровна, харизматична, абсолютна кралица на момичешкия небрежен шик, който я е отличавал винаги от холивудската тълпа. Диас беше любимка на индустрията през 90-те години на миналия век и първата декада на настоящия. Присъствието ѝ и на екрана, и на червения килим, винаги внасяше доза свежест и неподправеност, което си е рядкост в кралството на лицемерието и фалша.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

А после това вечно момиче изведнъж изчезна! Последната ѝ роля засега беше в „Ани“ през 2014-а година, а след премиерата Камерън Диас се покри.

„Изобщо не ми липсва Холивуд!“, отсича днес актрисата, която съзнателно страни от някогашните си среди, отдавайки се изцяло на семейството си и на собствената си марка вино Avaline.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Виното Avaline

За виното си Диас твърди, че се произвежда по изцяло екологични методи от испански сортове грозде и допринася не само за изисканата трапеза, но и за развитието на устойчиви бизнес модели. Плътно до Диас в предприемаческото приключение е и съпругът ѝ, музикантът Бенджи Мадън, с когото имат дъщеря.

Невероятно, но тази жена с толкова тийнейджърски чар съвсем скоро ще навърши 50 години, а журналистите от BBC са използвали това като идеален повод да извадят актрисата от блестящата ѝ изолация и да я включат в своя подкаст Michelle Visage’s Rule Breakers. И този път Камерън Диас е наистина откровена, дори нарича славата, успеха и вътрешните порядки в Холивуд „голям капан“.

Отношението към жените в киноиндустрията

Нещо повече – Диас споделя, че често се чувствала като жертва на цялостното отношение към жените в тази индустрия, което често граничи с жестокост, що се отнася до външния им вид. Няма как да не попаднеш в тази клопка, заявява актрисата и признава, че неведнъж се е гледала неодобрително в огледалото, сравнявайки се с други холивудски еталони за красота.

Факт е, че в днешни дни жените с публични професии реално нямат правото да остаряват – иначе месомелачката просто ги изхвърля от индустрията! В подкаста Диас открито споделя, че в някакъв момент започнала да си дава сметка колко токсична е всъщност тази среда, изискваща невъзможна вечна младост и съвършен вид от жените. И тогава всъщност успяла да излезе от омагьосания кръг, да се освободи от редица предразсъдъци и да приеме себе си- такава, каквато реално е.

„Започваш да се питаш: защо съм се държала толкова зле със себе си? Та моето тяло е силно, то ми служи вярно. Защо трябва да съм му ядосана, след като ме е крепяло цял живот?“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Трансформацията

Така започва всъщност трансформацията на Диас – към приемане на промените, които времето нанася, към по-смислени каузи и занимания, отколкото животът пред камера ѝ предлага. „През последните 8 години направо съм като щастлив дивак – казва тя. – Последното нещо, за което се сещам, е външният ми вид!“

За разлика от своите колежки, препускащи в надпреварата за вечна младост, днес Камерън Диас твърди, че няма никакви „ритуали за красота“, нито отделя от ценната си енергия да мисли какво точно трябва да облече утре. Козметиката ѝ също остава често недокосната, а грим почти не използва. Стигат ѝ близките ѝ и развитието на марката вино, за да се чувства напълно завършена и полезна.

А аз се сещам за думите на нейната добра приятелка Дрю Баримор:

„Щастието е най-добрият грим.“

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365 дни

„Още 365 дни“ горещи страсти

Ясен Атанасов

Ясен Атанасов пред Oshte.bg: Всеки бунт си заслужава битката