in

Как 75-годишна инфлуенсърка влезе в топ формата на живота си

Снимки: trainwithjoan/instagram

Поддържането на добра форма няма възрастово ограничение и 75-годишната инфлуенсърка Джоан Макдоналд е живо доказателство.

През 2016 г. Макдоналд започва да приема хапчета за високо кръвно налягане. „Наистина само пъхтех и се задъхвах нагоре и надолу по стълбите“, споделя тя пред MSNBC, добавяйки, че тогава е била на 70 години и 198 паунда разходи за хапчета.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan)

Дъщеря ѝ Мишел работи като фитнес инструктор и решава да помогне на майка си. „Мишел ме предизвика, а аз не съм от хората, които се отказват от предизвикателства“, казва тя. Няколко седмици по-късно Джоан се присъединява към една от фитнес групите на дъщеря си и от този момент нататък нейният живот се променя.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan)

Мишел прави всичко възможно да създаде навик на майка си да пие поне литър вода на ден, да спи осем часа и да практикува тренировки с тежести, за да поддържа костите си плътни и здрави. Към днешна дата Джоан ходи 5 пъти в седмицата на тренировки, като прави два дни кардио и три дни силови тренировки + кардио.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan)

Тя промени начина си на живот, благодарение на своята дъщеря, а днес дори вече не приема хапчета за кръвно. На почти 76 години Джоан Макдоналд е с 27 киограма по-лека, отколкото е била като тийнейджър и казва за себе си, че никога в живота си не е била в по-добра форма.

Прочетете още:

Съвършенство на 74: историята на Каролин Харц

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Млечния път

12 любопитни факта за Млечния път

Човешко тяло

7 недостатъка на човешкото тяло