in

Как да се събуждате по-красиви

Събуждане

Да бъдеш жена не е лесна работа. За да бъдем красиви, трябва да полагаме доста грижи. Сутрин отделяме поне половин час, за да се погрижим за кожата на лицето си и да си направим красив грим, след което в края на деня отделяме поне още толкова, за да свалим грима и да се погрижим за кожата си отново.

Като цяло грижата за кожата е дълъг процес. Лицето задължително се измива с подходящ продукт, след това се нанасят маски, серуми, тонери и други. Препоръчително е няколко пъти седмично кожата да се ексфолира, задължително е ежедневно да се нанася слънцезащита. Вижте какво още можете да направите, за да изглеждате млади и красиви:

Качественият сън

Освен всички продукти и процедури, начинът, по който се храним, и пълноценният сън също играят важна роля. Дори да следвате стриктно всички препоръчителни стъпки в грижата за кожата, ако не се наспивате, няма как да изглеждате свежи и кожата ви да бъде чиста и красива.

Всички знаем, че пълноценният сън е важен за цялостното ни здраве и ни помага да бъдем по-красиви. През нощта тялото „забавя темпото“ и се регенерира. Всички органи и системи се обновяват, което важи и за кожата.

По правило, трябва да спим поне 8 часа на ден, но тъй като това е почти невъзможно със забързания начин на живот, който имаме, има някои трикове, които можете да използвате, за да „излъжете“ тялото и кожата ви да изглежда така, сякаш сте се наспали.

Какви продукти е добре да използвате вечер?

Грижа за кожата

Тъй като кожата се регенерира през нощта, добре е да подпомогнете този процес, използвайки продукти, които ускоряват възстановяването и регенерацията на кожата. Когато става въпрос за вечерната ви рутина за грижа за кожата, помислете за съставки като гликолова, млечна и салицилова киселина, които ускоряват естествения процес на ексфолиране, тоест подпомагат изчистването на кожата от мъртви кожни клетки.  Добре е да избирате и съставки, които подпомагат обновяването на кожата и производството на колаген като витамин А например.

Друго важно нещо, което можете да направите за кожата си през нощта, е да я подхраните и хидратирате. Избирайте серуми и овлажнители, богати на витамини, керамиди и хиалуронова киселина. Тези съставки „запечатват“ влагата в кожата, правейки я мека, хидратирата и сияйна.

Циркадният ритъм на кожата

Кожа

Важно е да знаем, че кожата има свой собствен циркаден ритъм. През деня е в режим на защита срещу замърсяване/UV/синя светлина и т.н. През нощта, когато кожата не е заета да се защитава от околната среда, преминава в режим на възстановяване и обновяване – поправя щетите от деня и засилва естествените си функции – производството на колаген и еластин.

Между 23:00 и 2:00 часа естественото възстановяване на кожата е в своя пик, но това е и времето, когато кожата изпитва най-голяма загуба на влага. Именно поради тази причина е важно да нанасяте хидратиращ продукт преди лягане.

В крайна сметка е важно да подбирате подходящите продукти, спрямо нуждите на кожата ви, дори да не успявате да спите по 8 часа всяка нощ. Ако давате на кожата си това, от което има нужда, ще се събуждате доста по-красиви от обикновено.

Loading

  • Какво включва вечерната ви рутина за грижа за кожата?

    Грижа за кожата
    • Премахване на грима и измиване на лицето
    • Почистване на лицето и нанасяне на нощен крем или серум
    • Почистване, измиване и нанасяне на нощна маска за лице

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

свалката

Свалката: бурната любов между неустоим сваляч и непоправима романтичка

зелените зеленчуци

Какво не знаем за зелените зеленчуци