in

Как да се подготвите за професионален грим?

Гримьор

Сезонът на сватбите, кръщенетата и другите тържества започна, което означава и повече работа за гримьорите. Ако сте гости на някакво тържество и искате да си направите професионален грим, има някои неща, които трябва да знаете.

Подобно на други разкрасителни процедури, за грима също е необходима малка подготовка. Повечето хора обаче допускат едни и същи грешки, които са доста досадни за гримьорите. Вижте как трябва да се подготвите, преди да отидете при професионален гримьор:

1. Подгответе кожата си

Миене лице

Правилната грижа за кожата е от решаващо значение за това как ще изглежда тя. Повечето жени живеят в заблуда и смятат, че гримьорът трябва да успее да прикрие всички несъвършенства по кожата им. За да имате красив грим, трябва да се грижите добре за кожата си, за да бъде максимално подхранена, хидратирана и гладка. Непосредствено преди часа за грим задължително трябва да почистите и измиете лицето си, както и да нанесете хидратиращ крем.

2. Вслушвайте се в съветите на гримьора

Гримьор

Най-голямото предимство на професионалния грим е точно това, че е направен от професионалист. Много хора отиват с точна и ясна идея какво искат и не желаят да чуят съветите на гримьора. Няма нищо лошо в това да сте избрали грима, който искате, но чуйте какво ви казва вашият гримьор. Все пак професионалните гримьори имат по-добър поглед. Видът и формата на грима трябва да бъде съобразени с формите и чертите на лицето ви. Ако се доверите на преценката на гримьора, със сигурност ще бъдете впечатлени от резултата.

3. Не ходете в студиото с грим върху лицето

Грим студио

Добре е да отидете при гримьора с почистено, измито и хидратирано лице. Ако отидете гримирани, ще трябва да отделите време за почистване на стария грим, след това почистване на кожата и т.н. Имайте предвид, че времето на тези хора е ценно и не е редно да губите време за нещо толкова безсмилено. Освен това, когато се появите без грим, гримьорът бързо ще добие представа какво и как трябва да направи.

4. Уведомете гримьора за кожни проблеми, алергии, чувствителност и т.н.

Лице

Гримьорите са наясно със съставките, които се съдържат в продуктите, които използват. Те знаят как влияят на хората с различни кожни проблеми и съответно знаят как да се съобразят с кожата ви, но трябва да знаят за какво става въпрос. Ако имате чувствителна кожа, непоносимост към някоя съставка или нещо подобно, това трябва да бъде първото нещо, което да кажете, когато седнете на стола.

5. Проучете гримьора

Гримьор

Всеки гримьор си има собствен стил и това е нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате гримьора за вашето събитие. Разгледайте снимки на работата му, поговорете с негови клиенти и дори проведете разговор с човека, който сте избрали. Ако отидете на професионален грим неподготвени и без да сте се запознали с работата на гримьора предварително, може да бъдете разочаровани от крайния резултат.

6. Не закъснявайте и кажете какво искате

Грим

Когато имате уговорка с някого, не бива да закъснявате. Това е нещо, което е повече от ясно, но все пак има хора, които не приемат нещата сериозно и е добре да се напомни още веднъж.

Друго важно нещо е да имате идея какво искате. Можете да се доверите на гримьора за детайлите в грима, но трябва да имате идея какво искате. Най-добре е да покажете примерни снимки.

Loading

  • Кое предпочитате?

    • Гримьорка
      Професионален грим
    • Грим
      Да се гримирам сама

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

алекс крос

Най-важният случай в живота на Алекс Крос

Белият дом

12 любопитни факта за президентите на САЩ