in

Как да предотвратим бръчките по шията

шия, врат, бръчки

Независимо от възрастта си, никой не харесва бръчките по врата и лицето. Бръчките пo шията са фини линии, които се появяват по предната и задната част на врата. Те са трудни за прикриване, а по-лошото е, че могат да се превърнат в бразди или дълбоки пукнатини, ако не бъдат лекувани навреме.

Както всички знаем, с възрастта кожата ни губи своята еластичност и способността си да се възстановява бързо и да се връща във форма. Със загубата на еластичността е трудно остане стегната, а това води до появата на бръчки. Също така способността на кожата да произвежда естествени масла също намалява и тя става по-суха и отпусната.

UV лъчите допълнително могат да увредят кожата и да разрушат съединителната тъкан в дермата, която се състои от еластинови влакна и колаген. Без тях кожата губи своята еластичност и започват да се образуват линии и бръчки по шията.

Кои са най-добрите възможности за лечение на бръчките по шията?

шия, врат, бръчки

1. Използвайте продукти, богати на витамин С

Витамин С е често срещана съставка, използвана в продуктите против бръчки. Това е антиоксидант, който инактивира свободните радикали и забавя стареенето на кожата. Използването на богати на витамин С серуми и продукти за грижа за кожата всеки ден може да помогне за намаляване или забавяне на появата на бръчки по шията. Консумирайте храни, богати на витамин C, като портокали и лимони.

2. Откажете цигарите

Тютюнът и никотинът в цигарите могат да попречат на колагена на кожата и да ускорят образуването на бръчки по шията. Следователно отказването от пушенето помага да подобрите вида на кожата си. Освен това тя ще изглежда по-здрава и сияеща.

3. Хидратирайте редовно кожата си

Хидратацията е чудесен начин за намаляване на бръчките. Повечето кремове за лице и шия се състоят от няколко овлажняващи съставки, които хидратират кожата и повишават нивата на еластин и колаген. Редовното овлажняване позволява на кожата да остане опъната и може да помогне за намаляване на бръчките по шията. Изберете продукти, богати на хиалуронова киселина, съставка със силно овлажняващи свойства.

4. Нанасяйте слънцезащитен крем ежедневно

Редовното нанасяне на слънцезащитни продукти може да забави признаците на стареене. Слънцезащитният крем не само овлажнява кожата ви и повишава нейната еластичност, но също така я предпазва от вредните UV лъчи. Използвайте слънцезащитен крем поне 2 до 3 пъти на ден.

5. Използвайте ретиноидни кремове

Много проучвания стигат до заключението, че прилагането на ретиноидни кремове върху кожата може драстично да намали признаците на стареене, като фини линии и бръчки. Тъй като ретиноидните кремове са създадени от витамин А, те често се препоръчват като средство за лечение на бръчки по шията.

6. Пийте повече вода

Водата може да помогне за насърчаване на еластичността на кожата. Консумирайте поне 8 чаши вода на ден. Започнете с чаша вода веднага след като се събудите и още една чаша вода по време или след закуската. Можете да следвате това, като пиете 4 до 6 чаши вода през целия ден, с 2 чаши след обяд и 2 чаши след вечеря.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

микеле плачидо

Микеле Плачидо: И на 76 г. съм готов да уча нови неща

„В очакване на Годо“ – Но кой е той? Така ли се нарича? Ще дойде ли? И има ли го изобщо?