in

СладкоСладко

Как да носите барета, без да изглеждате нелепо

барета

Баретата е елегантна кръгла и плоска шапка, обикновено тъкана или плетена. Тази шапка никога не илиза от мода. Баретата е вечен моден артикул, който върви добре с всяка форма на лицето. Тя може да се носи и на закрито, създавайки елегантна и стилна визия.

Истинската ѝ красота обаче излиза наяве, когато знаете как да носите правилно барета. Днес ще ви запознаем с най-стилните начини да добавите този аксесоар към вашето облекло.

Традиционно баретата се носи около едната страна на главата почти до челото. Може да я направите по-обемна, както и да я прикрепите хубаво с фиби или ленти, за да не мърда.

Различната дължина на косата кара баретата да изглежда по различен начин. Затова днес ще ви дадем някои съвети как да я носите на къса, къдрава и дълга коса:

Как да носите барета на къса коса?

барета

Късата коса има своите плюсове и минуси. Всички я обичаме заради по-малкото обслужване, но когато става въпрос за оформяне, може би е необходима малко работа. Късата прическа е идеална за кожена барета. Добавянето на слънчеви очила ще направи визията ви още по-приятна. Изрязан топ, чифт дънки и барета – това няма как да не работи.

Класическият стил на прибиране:

  • Вземете малък скрънчи или тънка лента и вържете цялата си коса на ниско пони. Можете да оставите кичури или бретона отпред и след това да съберете останалата част от косата си.
  • Вземете баретата и поставете долната част на баретата под възела, така че да покрива възела. След това поставете баретата около главата си.
  • Можете да я наклоните леко наляво. Уверете се, че възелът на косата е покрит под баретата.

Вариант 2:

  • Ако имате малко по-дълга коса, може да вземете част от по-дебелата предна част на косата си и да направите тънка плитка от тази част.
  • След това поставете баретата на противоположната страна, леко наклонена до корена на плитката.
  • Можете да пъхнете края на плитката зад ушите си или можете да използвате шнола за коса.

Как да носим барета с бретон?

барета

Ако имате бретон, можете да поставите баретата към по-високата задна част на главата, така че само короната на баретата да се вижда отпред.

Друг вариант, който можете да опитате, е странично пони. Направете пони, не много високо, и оставете косата да пада отпред от раменете ви. Можете да оставите бретона така, както са около челото. Поставете баретата от другата страна на главата.

Можете дори да опитате да вземете двустранно пони, оставяйки бретона отпред. За този стил поставете баретата в горната част на главата си. От вас зависи дали ще изберете високо пони или по-ниско пони отстрани!

Как да носите барета с къдрава коса?

барета

Къдравата коса напълно придава различен вид. Ако имате къдрава гъста коса, която не стои на едно място, можете да опитате този стил: Вземете голяма лента за коса или ластик за коса и я поставете по средата на главата отгоре. По този начин косата няма да излиза от баретата, когато я носите. Сега поставете баретата заедно с лентата!

Можете да опитате пони и за къдрава коса! Завържете средно високо пони. Баретата може да се носи точно над възела на понито.

Разрошен кок също е вариант. Опитайте с разрошен кок, оставяйки горната част на косата си отпред, за да пуснете няколко кичури. Сега имате две възможности за барета – или можете да покриете целия кок и да го носите върху него, или можете да го носите точно над кока и да покриете горната част на главата си.

Как да носите барета с дълга коса?

барета

Можете да опитате много различни стилове и опции за това как правилно да носите френска барета, ако имате дълга коса. Можете да сплетете двете страни на косата и да носите баретата към едната страна, покривайки едното ви ухо. Опитайте този начин и без плитки.

Дългата и права коса се поддържа лесно и затова носенето на барета като шапка върши чудеса. Шал през зимата също ще бъде идеалното допълнение!

Нисък кок с барета също стои страхотно на дълга коса. При по-дълга коса кокът може да поддържа баретата и да ѝ помогне да остане непокътната.

Loading

  • Обичате ли да носите барета?

    elegant brunette and blonde women in black berets and sunglasses drinking red wine and taking selfie
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ане Якобс

Ане Якобс: Трябваше да бъда учител, но писането ме води напред

кенеди

Кенеди – символ на поетичните възможности в политиката