in

Как да нанасяте кремообразен фон дьо тен

Нанасяне на фон дьо тен

Фон дьо тенът е един от основните грим продукти и почти всеки, който се гримира, нанася фон дьо тен преди всичко останало.

Нанасянето му изглежда елементарно и повечето жени си мислят, че няма как да сгрешат, но ако искате лицето ви да изглежда гладко и да нямате усещането, че фон дьо тенът ви стои като маска, трябва да знаете как да го нанасяте правилно.

Фон дьо тен

По отношение на текстурата, има 3 вида фон дьо тен – течен, креообразен и прахообразен. Видът, който ще изберете, зависи от предпочитанията ви, типа кожа и желания ефект. Кремообразните фон дьо тени са най-покривни, така че е най-лесно да прикриете петна и да изравните тена с кремообразен фон дьо тен.

Всеки тип фон дьо тен се нанася по различен начин. Можете да използвате гъба, четка, дори пръстите си. Ако сте от хората, които използват кремообразен фон дьо тен, важно е да знаете как да го нанасяте правилно. Нещата, от които имате нужда, са самия фон дьо тен, гъба или четка, овлажнител и основа за грим.

Ето кои са основните стъпки за правилно нанасяне на кремообразен фон дьо тен:

1. Почистване, тонизиране и овлажняване на кожата

Кожа почистване

Важно е кожата да бъде чиста и свежа, за да имате чисто „платно“, върху което да творите. Винаги преди да започнете да се гримирате, трябва да почиствате кожата си добре. Има 3 основни неща, които трябва да направите, преди нанасянето на грима – почистване, тонизиране и овлажняване. Тези стъпки са от съществено значение за поддържане на здрава и еластична кожа.

Почистете лицето си както обикновено, след това нанесете тоник и накрая хидратиращ крем. Изчакайте няколко минути след нанасянето на хидратиращия крем, за да се абсорбира добре от кожата, преди да преминете към следващите стъпки.

2. Нанасяне на основа за грим

Основа грим

Основа за грим се нанася на всеки тип кожа. Ако искате гримът ви да издържи по-дълго и да се прелее по-добре с кожата, не пропускайте тази стъпка. Основата също така изравнява кожата и помага за по-гладкото нанасяне на фон дьо тена.

Другата функция на основата е да „изолира“. Фон дьо тенът не влиза в пряк контакт с кожата, което е голямо предимство.

Можете да нанесете основата с пръсти или с четка за фон дьо тен.

3. Нанасяне на фон дьо тен с помощта на гъба за грим

Гъба фон дьо тен

Когато използвате гъба за нанасянето на фон дьо тен, трябва да я намокрите предварително. Ако използвате суха гъба за грим, тя ще попие цялото количество фон дьо тен и ще губите големи количества от продукта. Когато вече е напоена с вода, тя не попива фон дьо тена и цялото количество отива върху кожата ви, където му е мястото.

При нанасянето на фон дьо тен с гъба, движенията, които използвате, са най-важни. Единият вариант за нанасяне е чрез потупване, а другият – чрез втриване. Който и метод да изберете, внимавайте да не прекалите с количеството. Нанесете тънък слой фон дьо тен и след това го повторете, ако е необходимо. Колко слоя ще нанесете зависи от желаното покритие, но винаги е по-добре да започнете с по-малко, защото ако нанесете твърде много фон дьо тен, ще трябва да почистите цялото лице и да започнете отначало.

4. Нанасяне на фон дьо тен с помощта на четка

Фон дьо тен четка

Всъщност най-добрият начин за нанасяне на кремообразен фон дьо тен е с четка. По този начин не губите количество от продукта и ще получите много по-естествен вид на кожата.

Започнете нанасянето от центъра на лицето, като движите четката към скулите и след това към челото. Можете да използвате кръгови движения за най-добро „преливане“ на продукта.

Най-добрите четки за фон дьо тен са със синтетични влакна.

5. Нанесете прозрачна пудра

Пудра

След като сте нанесли фон дьо тена, трябва да го фиксирате, за да не се изтрие, размаже и т.н. Най-добрият вариант е да използвате прозрачна пудра за тази цел, за да не променяте цвета на фон дьо тена и да не направите лицето си на петна.

Нанесете най-голямо количество пудра в Т-зоната, тъй като кожата там се омазнява най-бързо и най-много.

Loading

  • Как нанасяте фон дьо тена?

    • Фон дьо тен четка
      С четка
    • Гъба фон дьо тен
      С гъба

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Маргарет Атууд

Светът на Маргарет Атууд: Дума след дума след дума е сила

Добрите примери: Историята на гениалния Виктор Франкъл